Son eleme penceresinde karşı karşıya gelecek

Son eleme penceresinde karşı karşıya gelecek

Her ev sahibi ülke ticari nedenlerle istediği takımı seçmekte özgür olsa da, seçimleri turnuvanın bütünlüğünü veya çekiliş sürecini etkilemeyecektir.

 

Her ev sahibi ülke ticari nedenlerle istediği takımı seçmekte özgür olsa da, seçimleri turnuvanın bütünlüğünü veya çekiliş sürecini etkilemeyecektir.

Çin'in ev sahipliği yaptığı FIBA ​​​​Basketbol Dünya Kupası 2019'a benzer şekilde, turnuvanın grup  ve son etaplarına ev sahipliği yapan Filipinler, çekilişten ilk tohum torbasını alacak. Şubat 2023'teki son eleme aralığından sonra, dünyanın en iyi FIBA ​​erkek asporbet basketbol takımı Filipinler ile birlikte oynayacak. Böylece Amerika Birleşik Devletleri ve Filipinler, Filipinler'de dört kişilik iki farklı takımda karşı karşıya gelecek.

Japon takımı ve Sloven takımı, 7. sıradaki Sloven takımını seçti ve Okinawa'da bir grup maçı oynayacak. İki takım, Okinawa'da kıyasıya bir savaşa başlayacak.

Kanada, FIBA ​​​​Erkekler Dünya Sıralamasında ilk 8'de yer alan iki takımın Endonezya'da iki grup halinde karşı karşıya geleceği Endonezya'nın başkenti Jakarta'da oynayacak. FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası 2023 için tam kura esasları, 6. eleme penceresinin sona erdiği ve katılacak 32 takımın belirlendiği Şubat ayında belirlenecek.

FIBA ​​2023 Basketbol Dünya Kupası kura çekimi 29 Nisan'da Manila'da yapılacak.

Bu Dünya Kupası, 32 takımın katıldığı üçüncü Dünya Kupası olacak. Karşılaşmalar, 25 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Manila'da dört havuz ve iki arenada,  Okinawa ve Jakarta'da ikişer havuzda oynanacak. Türkiye Voleybol Federasyonu son yıllarda birçok önemli uluslararası etkinliği başarıyla organize etti ve şu anda ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Kupası. 14-18 Aralık tarihleri ​​arasında Antalya'da gerçekleştirilecek asporbet giriş turnuvada Türkiye'yi göreceğiz; Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank temsil edilecektir.

Organizasyon öncesi Burhan Felek Voleybol Stadyumu'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve federasyon liderleri katıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye'nin her geçen gün bir voleybol ülkesi haline geldiğini belirterek, "Türk voleybolunun her geçen gün büyüdüğünü görüyoruz. İvmeleniyoruz. Voleybolumuzu temelde ulusal ve kulüpler düzeyinde  görüyoruz. Teşekkür ediyorum." bu alana destek veren tüm kurum ve kulüpler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.