Sultanbeyli Belediyespor’dan açıklama

Sultanbeyli Belediyespor’dan açıklama

Sultanbeyli Belediyespor Genel Menajeri Önder Hakan Aydemir, sahalarında oynadıkları Bağcılarspor maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Öncelikle, böyle bir olayla isimlerinin gündeme gelmesinden dolayı tüm spor kamuoyundan özür dilediklerini belirten Aydemir, “Sultanbeyli Belediyespor Kulübü olarak kurulduğumuz günden bu yana temiz futbol, temiz spor için mücadele etmekte, her daim sahada elde ettiğimize razı olmaktayız. Camia olarak her türlü şiddet olayının karşısında olduk. Bu çerçevede taraftarlarımızla da her zaman diyalog içinde olduk. Onlarla panel tarzı buluşmalarla bir araya gelip bilgi verdik, isteklerde bulunduk. Fair play konusunda bu kadar titiz olan kulübümüzün Bağcılarspor maçında çıkan olaylarla ilgili sorumlu tutulmak istenmesi üzücüdür” dedi.

“Elbette bizim de kusurlarımız var. Örneğin emniyet sağlama konusunda hatalıydık ve bunun için özür dileriz” diyen Aydemir şöyle devam etti: “Bunun özellikle altını çizmek istiyoruz. 90 dakika boyunca Sultanbeyli Belediyespor tribünlerinden ne Bağcılarspor futbolcularına ne de taraftarlarına karşı hiçbir olumsuzluk olmamıştır. Ancak sözde rakip takımı destekleyen ancak bizim taraftar olarak kabul etmediğimiz bir grup, maç içinde bazı olumsuz davranışlarda bulunmuştur. Öyle ki 60. dakika sularında ‘Yapmayın arkadaşlar’ diye yanlarına gittiğimde geçen sezon Karagümrük’te oynadığımız maçtan ve bunun intikamından bahsetmişlerdir. Eğer başta bir kulüp olsaydı benim eminim maçta olaylar erkenden patlak verirdi ancak bizim taraftarımız 90 dakika sabretti. Olayların başlama nedeniyse son anlarda Sultanbeyli tribünlerinde 12 yaşında bir çocuğa gelen taş. Bağcılar tribünlerinden gelen bu taş, zaten skorun verdiği üzüntüyü de taşıyan taraftarlarımızı galeyana getirmiş ve istenmeyen olaylar meydana gelmiştir ancak olayların sorumluluğunu yalnızca Sultanbeyli Belediyespor’a ve taraftarlarına yüklemek yanlıştır.”

Aydemir, 90 dakika sağduyulu bir şekilde takımlarını destekleyen Sultanbeyli Belediyespor taraftarlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


yerelfutbol.com
HABER: EFKAN BUCAK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.