Sultanlar Ölüm Grubunda

Sultanlar Ölüm Grubunda

Tarihinde ilk defa olimpiyatlara katılma hakkı kazanan kadın voleybol milli takımımızın Londra’daki rakipleri belli oldu.

Geçtiğim ay Ankara’da düzenlenen olimpiyat elemeleri sonrasında tarihimizde ilk defa olimpiyatlara gitme hakkını kazandık. Yapılan kura çekimi sonrası B grubunda mücadele edecek filenin sultanlarını olimpiyatlarda birbirinden zorlu rakip bekliyor. Sultanlar B grubunda; Son olimpiyat şampiyonu Brezilya, Son Grand Prix şampiyonu ABD, Son Avrupa şampiyonu Sırbistan, Dünya ve olimpiyat madalyalı Çin ve voleybolun olimpiyatlara girmesinden bu yana her olimpiyata katılan Güney Kore ile eşleşti. A grubunda ise ev sahibi Büyük Britanya, Japonya, İtalya, Rusya, Dominik Cumhuriyeti ve Cezayir yer alacak.

İki grupta yapılacak ilk tur maçları sonrasında ilk dörde giren takımlar çeyrek finale çıkarak, A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1 şeklinde eşleşecek. Grup mücadelelerinde 3 puanlı sistem uygulanacak. Buna istinaden; maçlarını 3-0 veya 3-1 kazanan takımlar 3 puan, 3-2 veya 2-3 kazananlar 2 puan, 2-3 kaybeden takımlar ise 1 puan kazanacak. 1-3 veya 0-3 kaybedenler ise puan alamayacak. 



Haber: Emre Can ÇİÇEK
Spor Bölüm Sorumlusu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.