Tarihi anlaşma

Tarihi anlaşma

Galatasaray, EnerjiSA ile tarihi bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmaya göre Galatasaray'ın stadyumunun çatısındaki atıl alan kullanılarak, büyük bir enerji kaynağı sağlanacak.

Galatasaray ile EnerjiSa arasındaki tarihi anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi. Anlaşma kapsamında kurulacak güneş enerjisi tesisiyle Türk Telekom Stadyumu, kendi elektriğini kendisi üretecek. Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz “Yaklaşık 20 milyon TL’lik bir proje bu… 25 yıllık ömürde bizim cebimizden hiç para çıkmayacak. Galatasaray 25 yılda 100 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edecek. 25 milyon TL’lik masraf da EnerjiSa’ya ait olacak. 10 yıl sonra da paneller tamamen bize devredilecek. Böyle bir teklif yok. EnerjiSa’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

40 BİN METREKAREDE KURULACAK

Avrupa ve Türkiye’de bir ilk olan proje, stadyumun çatısında atıl alanda 40 bin metrekarede kurulacak. 10 yıl sponsorun işleteceği güneş paneli, daha sonra Galatasaray’a devredilecek. Proje Galatasaray’a 100 milyon TL’nin üstünde bir katkı sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte 200 bin ağaç kurtulacak. Kompleksin harcadığı enerjinin yüzde 60’ı proje kapsamında üretilecek. Fazla enerji açığa çıkması durumunda ise enerji şebekeye satılacak. Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise projenin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu söyleyerek “Galatasaray kendi enerjisini üretmek için harekete yıllar önce geçmişti. Eski başkanımız Özhan Canaydın ile bu konuyu çok konuşmuştuk ama bugüne nasip oldu. Takım çalışmasıyla bu hayalimin gerçek olacak olması için çok mutluyum… Yeşil enerji bu… Hem Galatasaray‘a hem de Türkiye’ye faydası olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.