Tek kelime ile rezalet

Tek kelime ile rezalet

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup maçı olan Çengelköyspor-Babaeski maçı, devre arasında Hakem tarafından tatil edildi.

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup maçı olan Çengelköyspor-Babaeski maçı, devre arasında Hakem tarafından tatil edildi.

 

Babaeski maça geç kaldı

Şampiyonluk mücadelesi veren Çengelköyspor ile karşılaşmak için saat 09’da yola çıkan Babaeski kafilesi, Silivri’de maç yemeği için mola verdikten sonra saat 12’de yeniden yola çıktı. Saat 15.30’da ancak Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü geçen Babaeski kafilesi sahanın doğru bir şekilde kendilerine tarif edilmesinin ardından 16’da başlaması gereken maç için Beylerbeyi 75.Yıl Stadına tam olarak saat 16.30’da ulaştı.

 

Telefon geldi ve Talimatlara uyulmadı

Bu dakikalarda Beylerbeyi Stadında Hakemler ve ev sahibi ekip yetkilileri arasında görüşmeler sürerken, Bursa’dan gelen Hakemlere TFF’den bir telefon geldi ve Hakem Burak Şahin, Çengelköyspor Başkanı İsmet Özay’a "misafir takım ne zaman gelirse gelsin" maça başlanacağı bildirildi. Çengelköysporluların TFF Futbol Müsabaka Talimatı’nın -MADDE 17 – MÜSABAKALARIN ERTELENMESİ başlıklı Madde: (1) Müsabakalar, belirlenen sahalarda ve ilan edilen saatlerde başlamak zorundadır.- şeklindeki kesin hükmüne rağmen Hakem Burak Şahin saat 16.38’de sahaya çıktı ve 50 kadar ev sahibi taraftarının tribünlerde yerini aldığı maç saat 16.41’de başladı.

 

Babaeski ilk devreyi önde kapattı

Maçın başlama anında ise 4.Hakem ve Hakem, sahadaki Güvenlik görevlilerini görmek istediler. Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1’i Başkomiser 3’ü Sivil Polis olmak üzere 4 Memur’un gözetiminde maç başladı ve ilk devrenin 44.dakikasında konuk ekip Mücahit Gül’ün golüyle 1-0 öne geçti ve 45 dakikalık süre bu sonuçla tamamlandı.

 

Maç yönetirken Polisleri de kontrol etmiş!

Ancak soyunma odasına giren Hakem, maçta herhangi bir olay olmamasına rağmen anlaşılmaz bir şekilde önce sahadaki Polislerin sayısının arttırılmasını istedi ardından da görevli Polislerin sahayı terk ettiğini öne sürdü ve aksi halde maçı tatil edeceğini bildirdi. Aynı saatlerde Cumhurbaşkanının Üsküdar’da bulunması sebebiyle Stada gecikmeli olarak gelebilen ilave Emniyet güçlerinin gelişini beklemeden de maçı tatil ettiğini taraflara ilan etti.

 

Kartepe Suadiyespor’u örnek gösterdiler

Bu gelişmenin ardından Çengelköyspor cephesi Hakemlere tepki gösterdi. Maçın zamanında başlamadığını ve aynı durumu kendilerinin yaşaması halinde hükmen mağlup olacağını söyleyen yeşil-beyazlılar 2013-2014 sezonunda İnegöl Gençlerbirliği ile oynanması gereken maçta ancak sahayı karıştırdığı başlama saatine 15 dakika geç kaldığı için hükmen mağlup olan Kartepe Suadiyespor’u örnek gösterdi ancak TFF’nin talimatlarını kimden geldiği belirsiz bir telefon talimatı ile yok sayan Hakem Burak Şahin’in keyfi tutumu ve maçın Gözlemcisinin de Hakeme destek olarak hataya ortak olması sebebiyle ikna edemedi.

 

Okçuoğlu "yetki Hakemde" dedi

MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu ile görüşen Çengelköyspor Başkanı İsmet Özay "yetki Hakemde, biz daha sonra durumu değerlendiririz. Talimatları neyi gerektiriyorsa aynen uygulanır" sözünden sonra ikna olmak zorunda kaldı.

 

Öte yandan Çengelköyspor camiasının hükmen galibiyet beklentisi içinde olmasına rağmen, maç başladığı için şayet yine TFF’nin talimatları yine yok sayılmazsa maç kaldığı yerden devam edecek.

 

Not: Babaeski kafilesinin Stada geliş anı, maç esnasında ve devre arasında stadın ve soyunma odasının koridorlarının tüm kamera kayıtlarını temin eden ve Hakem hakkında 'görevini kötüye kullandığı' gerekçesi ile TFF’ye şikayette bulunmaya hazırlanan Çengelköyspor Yönetim Kurulunun konu hakkında yaptığı çok sert açıklamayı ise yarın okuyabilirsiniz.














Haber-Foto : Ali Kemal Demir
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.