Topbaş: Hedef İstanbul 2020, mutlaka alacağız

Topbaş: Hedef İstanbul 2020, mutlaka alacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu'nu ve spor yazarlarını kabul ederken iddialı bir açıklamada bulundu. Başkan Topbaş, "Hedef İstanbul 2020, mutlaka alacağız." dedi.

Topbaş, "Başbakanımız bu uğurda büyük mesajlar veriyor. İş dünyası, halkımız ve ulusumuz olarak herkes üzerine düşeni yaparsa bu rüyayı gerçeğe dönüştürmemiz işten bile değil." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş Sütlüce'deki Miniatürk Tesisleri'nde Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu ve spor yazarlarını kabul etti. 2 saate varan söyleşide gündem, İstanbul-2020 idi. Topbaş, "Hedefimiz bu Olimpiyat Oyunları'nı İstanbul'a getirmek. Gecemizi-gündüzümüze katarak heyecanla, 7 Eylül'de oylanacak toplantıda kentin İstanbul olarak açıklanmasını bekliyoruz." dedi.

Kadir Topbaş, "Başkanımız da yoğun mesaisinin arasında her defasında İstanbul-2020 mesajı vererek, özellikle tüm yurt dışı gezilerinde bu konuya ağırlık veriyor. Uğraştık, uğraşacağız ve büyük rüyamızı gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

İstanbul'un belediye başkanlığı döneminde birçok uluslararası etkinliğe sahne olduğunu ve artık dünyanın bir İstanbul gerçeğine tanıklık ettiğine değinen Topbaş, "Biz olimpiyatı alarak bu görkemli metropolde, iki kıtayı birbirine bağlayan bu eşsiz güzelliğe yeni bir taç daha takacağız. Bundan da yüzümüzün akıyla çıkacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır." şeklinde konuştu.

İSPANYA PRENSİ İLE KONUŞTUM

Kadir Topbaş, toplantıya girmeden önce, İspanya prensi ile telefonda konuştuğunu hatırlatarak, "Gerek Madrid, gerekse İstanbul 2020 için birbirine rakip olmasına rağmen, kendisi de İstanbul-2020'ninTürkiye'ye yakışacağını söyledi." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.