Vefaspor’a ilk güzel haber AFDK’tan geldi

Vefaspor’a ilk güzel haber AFDK’tan geldi

Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta 26 Ocak 2013 günü oynanan ve Vefaspor’un 2-0 geriden gelip, 3-2 üstünlük sağladığı Küçükçekmecespor maçı, konuk ekip 5 kırmızı kart görünce sona ermişti.

Bu maç ile ilgili olarak Küçükçekmecespor’un itirazının ardından Vefaspor’un ara transferde kadrosuna dahil ettiği ve Küçükçekmece maçında da forma verdiği Ümit Akbaş’ın cezalı olduğu halde oynatıldığına dair kulübün ve futbolcunun savunması istenmiş ve Vefaspor, AFDK tarafından 3-0 hükmen yenilmiş sayılmıştı. Bu olay ile Tahkim Kurulu’na itiraz eden ve Kurul’un Vefaspor’un dosyasını yeniden incelenmeye alındığı için kesin karar verilememişti.
Bursa Merinos’da itiraz etti
Bir sonraki maçta Vefaspor, Bursa’da, Merinos’u Kemal ve Kıvanç’ın golleriyle 2-1 mağlup edince Bursa temsilcisi de Ümit Akbaş’ın kendilerine karşı oynadığı için Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na aynı gerekçe ile itiraz etmişti. AFDK dün Bursa Merinos’un itirazını kabul etmedi.
Bursalılar, “Amatör Kuruldaki lobimiz ne kadar kuvvetli” dediler
Bursa Olay Gazetesinden Orhan Güney, bu maçın ardından köşesinde, “Vefa-Küçükçekmece maçında oynayan ancak yapılan itiraz sonrası takımının 3-0 hükmen mağlup sayılmasına neden olan Ümit, bir hafta sonra bu kez Merinos-Vefa maçında da sahaya çıkıyor. Tabii, işin enteresan tarafı, TFF, Ümit’in cezasıyla ilgili tedbiri Merinos-Vefa maçından bir gün sonra işleme sokuyor… Yani, Küçükçekmece maçında oynadığı için Vefa’yı mağlup sayan TFF, Merinos karşısında oynamasında sakınca görmeyip, işi bir gün sonraya bırakıyor. Bu nasıl bir sistem, nasıl bir adalet? Merinos kulübü, gerekli itirazını yaptı. Burada anladığım kadarıyla Vefa Spor Kulübü, araya hatırı sayılır kişileri sokup böyle bir yönteme başvurmuş. Bakalım, bizim amatör kuruldaki lobimiz ne kadar kuvvetli, çıkan sonuçta onu göreceğiz…” demişti.
Gülbaran: “Kanunlar neyi emrediyorsa o geçerli”
Tahkim Kurulu’na Kulübün Avukatının hazırladığı dosya ile yeniden başvuruda bulunan ve çıkacak kararı bekleyen Vefaspor’da Başkan Mesut Gülbaran Yerel Futbol’a yaptığı açıklamada, 105 yıllık bir camia olduklarına vurgu yaparak, “Lobi ile hatırlı kişiler ile bu işler yürümez. Bir kanunlara inanırız ve güveniriz. Haklı olduğumuzu biliyor ve haklılığımızı en doğru şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Tahkim Kurulu’ndan da haklılığımızı doğrulayacak bir kararın çıkacağına inanıyoruz” dedi.
HABER: ALİ KEMAL DEMİR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.