Yeniköy'den Muhteşem Geri Dönüş

Yeniköy'den Muhteşem Geri Dönüş

Halide Edip Adıvar ile karşılaşan Yeniköy Spor 1-0 yenik olduğu maçta son dakikalarda maçı çevirerek zor olanı başardı ve çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı

   Süper Amatör Klasman Grup'unda Üsküdar Selimiye stadında saat 15:00'da karşı karşıya gelen Halide Edip Adıvar ve Yeniköy müsabakası beklendiği üzere kıran kırana geçti. İlk yarıda her iki takımın karşılıklı atkalardan sonuç alamaması ve defansif futbol, pozisyon zenginliğinin önüne geçemedi ancak her iki takımda ik yarıda gol sevinci yaşayamadı. 

    İkinci yarıda da geriye yaslanarak kontra atak futbolu oynayan Yeniköy ve Halide Edip Adıvar'lı oyuncular istekli ve hızlı oyunları gözden kaçmadı. 60. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan HEASK'li oyuncu Alper'e faul yapan Tayfun'un bu hareketi maçın tecrübeli hakemi Ali Zağlı'nın gözünden kaçmadı ve HEASK lehine penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emin Çelik sert bir vuruşla penaltıyı gole çevirip takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra sürekli rakip sahada baskı kurmaya çalışan Yeniköy Spor zaman zaman rakip kalede etkili olsada son vuruşlarda etkisiz kalınca HEASK'in hızlı çıkışlarında geriye dönmekte zorlandı. Ancak 80. dakikada ceza sahası içinde Mert'in ara pasıyla topla buluşan ve oyuna sonradan giren Burak topu kalecinin sağından filelere gönderdi ve Yeiniköy'e hayat verdi. 

     Yeniköy durumu eşitledikten sonra daha baskılı oynamaya başladı, isabetli paslarla rakip alanda etkili olan Yeniköy, HEASK'inde dirençli futbolu sebebiyle son dakikaya kadar da skoru değiştirdi. Dakikalar 90+2'yi gösterirken ve gözler maçın hakemi Ali Zağlı'dayken sahneye bu kez soldan aldığı pasla muhteşem bir plaseyle topu filelere gönderen Şenol çıktı ve hem takımını hem taraftarını sevince boğan isim oldu. Son dakika golünün verdiği sevinçle soyunma odasına tezahüratlarla giden Yeniköy Spor BAL yolunda çok önemli 3 puan aldı

Stat: Selimiye

Hakemler:
 Ali Zağlı, Volkan Cindemir, Hakan Karabalçık, Özkan Çeliker 
(******)

Saha Komiseri
: Metin Aksoy

HEASK: Selçuk(***), Emin
(***), Sezgin(***), Engin(***), Serkan(***), Alper(***), Uğur(***), Okan(***), İrfan(***), Tayfun(***), Muhammet(***)

Yeniköy: Bülent
(****), Ertuğru(****)l, Batuhan(****), Emirhan(****), Barış(****), Hakan(****), Tayfun(****), Sezer(****), Uğur(****), Özgü(****)r, Şenol(******)







Haber&Foto: Hasan Karadeniz




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.