Katarakt Ameliyatlarında Çığır Açan Femtosaniye Lazer Fako Teknolojisi Şimdi Göz Vakfı’nda

Katarakt Ameliyatlarında Çığır Açan Femtosaniye Lazer Fako Teknolojisi Şimdi Göz Vakfı’nda

Türkiye’nin ilk göz hastanesi olan Bayrampaşa Göz Hastanesi’ni bünyesinde barındıran Göz Vakfı, katarakt ameliyatlarında çığır açan Femtosaniye Lazer Fako teknolojisini hizmete sunduğunu açıkladı.

1984 yılında kurulan Göz Vakfı, 12 Şubat tarihinde The Plaza Hotel, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, 29 yıldır göz sağlığı konusunda etik değerler çerçevesinde, kar amacı gütmeden en ileri teknoloji ile verdikleri hizmetlere bir yenisini ekleyerek, katarakt ameliyatlarında devrim niteliğinde kabul edilen Femtosaniye Lazer Fako teknolojisini bünyesindeki Bayrampaşa Göz Hastanesi’nde hastalarının hizmetine sunduğunu duyurdu.

Lansmanda Göz Vakfı adına açılış konuşmasını yapan Göz Vakfı Başkan Vekili Engin Gürpınar, Göz Vakfı hakkında çeşitli bilgiler verdi. Gürpınar şunları söyledi: “1984 yılında Türkiye’nin ilk göz hastanesi olarak göz sağlığını korumak ve sonradan olma körlüğü önlemek amacıyla kurulan Bayrampaşa Göz Hastanesi’ni bünyesinde barındıran Göz Vakfımız, bugün tam teşekküllü Bayrampaşa Göz Hastanesi ve 2 Göz Merkezi ile (İdealtepe Göz Merkezi ve Bursa Yıldırım Göz Merkezi) hastalarına hizmet vermekte.


Göz Vakfı, tam teşekküllü göz hastanesi ve merkezlerinde ileri teknolojiye sahip cihazlarla, Türkiye ve yurt dışından gelen hastalara modern tedavi yöntemleri ile doğru sağlık hizmeti sunmakta.
Göz Vakfımızda bugün, 35 doktor, 20 hemşire ve 70 personelimiz, toplam 125 çalışanımızla yılda 110.000-120.000 poliklinik, 17.000-18.000 tetkik ve müdahale, 5.000-6.000 ameliyat gerçekleştirmekte.

“29 Yıldır Yaptığımız Gibi Yine Öncü Olmak İstedik.”
Göz Vakfı’nın göz cerrahisinde devrim yaratan ve karatakt ameliyatlarında uygulanan en son teknoloji olarak Femtosaniye Lazer Fako yöntemini Bayrampaşa Göz Hastanesi’nde hastalarının hizmetine sunduğunu anons eden Gürpınar, bu teknoloji ile hastaların daha güvenli olarak tedavi edilmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.
Gürpınar; ““Aydınlık bir yaşam için…” sloganıyla yola çıkıp, 29 yıldır yaptığımız gibi, 2013’te de dünyada güvenilirliği ispatlanmış en son yenilikleri takip etmek, dinamik ve güvenli teknolojiler ile daha iyi hizmet verebilmek; böylece etrafınızı daha iyi görebileceğiniz bir yaşam geçirmenize yardımcı olabilmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Neden Karatarakt Ameliyatlarında Femtosaniye Lazer Fako Kullanıyoruz?
Göz Vakfı Tıbbi Koordinatörü Dr. Ercan Sağlam ise, katarakt ameliyatlarında kullanılan bu yeni teknolojinin farklılık ve avantajlarına değindi. Dr. Sağlam, Lansmanda yaptığı sunumda, katarakt ameliyatlarında çığır açtığı kabul edilen Femtosaniye Lazer eşliğinde Fako yöntemi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Göz cerrahisinde devrim yaratan, doktora ve hastaya yüksek derecede güven vermesinin yanında konfor da sağlayan Femtosaniye Lazer Fako teknolojisi ile katarakt ameliyatı; güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 20-25 dakikalık bir süreçte gerçekleştirilen işlemler sonrasında hastalar hemen taburcu olup evlerine gidebiliyorlar.
Göz Vakfı Tıbbi Koodinatörü Dr. Ercan Sağlam, katarakt ameliyatlarının 20 yıla yakın bir süredir fakoemülsifikasyon adı verilen ve yüksek ultrasonik dalgaların kullanıldığı bir teknikle gerçekleştirildiğini dile getirdi. Sağlam, sözlerine şöyle devam etti: “Fako ameliyatının birçok aşaması vardır. Ameliyatın başarısı ameliyathane ortamının güvenilirliğine, uygulanan teknolojiye, kullanılan malzemenin kalitesine ve tabii ki cerrahın tecrübesine bağlı olarak değişebilmektedir.
Son yıllarda özelikle retraktif cerrahide giderek artan sıklıkta kullanılan Femtosaniye Lazer teknolojisi artık katarakt hastalarının da hizmetine girmiştir. Femtosaniye Lazer sayesinde Fako ameliyatının en önemli aşamaları insan eli değmeden tamamen bilgisayar kontrollü gerçekleştirilmekte; dolayısıyla, komplikasyon olasılığı son derece azalmaktadır. Femtosaniye Lazer Fako’nun bir başka avantajı, yapay göz içi merceğin yerleştiği yuvanın son derece düzgün bir şekilde hazırlanabilmesidir. (Bu sayede ameliyat sonrası gözlük kullanmaya ihtiyaç bırakmayan uzak ve yakın net görüş sağlayan multifokal ve astigmatı düzelten torik göz içi lenslerinin uygulanması başarıyı arttırmaktadır.)
Göz Vakfı olarak bu alanda hastalarımıza; Fakoemülsifikasyon, Lazer-Fako (Femtosaniye Lazer Fako), Multifokal (çok odaklı), Torik (Astigmatı düzelten) göz içi lens uygulamaları, Biyometri ve YAG Lazer hizmetleri vermekteyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.