Onlar kimsesiz değil

Onlar kimsesiz değil

1,5 yıl önce kimsesiz çocuklar için hizmete giren çocuk evlerinde, kardeşler aynı evde, ortak odalarda kalıyor. Çocukların yaş gruplarına göre ayrıldığı yetiştirme yurtlarında kardeşler birbirini göremeden büyüyordu. Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıc

 Kağıthane Kaymakamlığı tarafından kimsesiz çocuklar için gerçekleştirilen "Çocuk Evleri" şu anda 15 çocuğa yuva görevi görüyor. Kaymakam Varıcıer, bu evlerin yetiştirme yurtlarından farklı olduğuna dikkat çekerek, çocukların yurt ortamı yerine komşularının olduğu binalarda, çocuk evlerinde büyümelerinin onları geleceğe daha iyi hazırladığını söyledi.

CİNSİYET VE YAŞ FARKI GÖZETİLMİYOR

Yetiştirme yurtlarında kardeş çocukların birbirinden ayrıldığını, bu sistemde ise kardeşlerin aynı evde yaşadığını aktaran Varıcıer, “Daha önce ziyaret ettiğim yurtlardan birinde, bir çocuk iki alt kattaki kardeşini görmek için benden rica etmişti. Bu sistemde ise, kardeş çocuklar cinsiyet ve yaş farkı gözetilmeksizin aynı evde kalabiliyor” dedi.  Varıcıer, bu sistemin aile bütünlüğünü de koruduğunu belirtti.

ANNELER KİŞİLİK TESTİNDEN GEÇİRİLİYOR

Çocukları ev ve komşu ortamında yetiştirmenin onları topluma hazırlamada önemli rol oynadığını söyleyen Varıcıer, her evde 5 çocuk kaldığını ve her evin 3 annesi olduğunu anlattı. Varıcıer, seçilen annelerin kişilik testlerinden geçirildiğini ve eğitime tabi tutulduğunun da altını çizdi.  Kaymakam, evlerin lüks olmadığını, orta gelirli bir aile standardında dizayn edildiğini belirtirken, “Bunlar standart evler. Ben bazı ilçelerde bu evlerin lüks olduğunu duyuyorum. Bunu doğru bulmuyorum. Hayırseverler ne var ne yok almış. Ama standart üstü almış. Lüks ortam, çocuklar için pek sağlıklı olmuyor. Orta gelirli bir ailenin ortamını sağlamanız gerekiyor ki büyüdüğünde şaşkınlık yaşamasın” şeklinde konuştu.

“MADDE KULLANAN ÇOCUKLARLA MAÇ YAPIYORUZ”

Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, madde kullanan sokak çocuklarıyla da iletişim kurmak için futbol maçı yaptıklarını söyledi. “Zaman zaman, madde kullanan gençlerle futbol oynuyoruz. Bazen Belediye Başkanı’nı da davet ediyoruz, o da geliyor. Çünkü onlarla başka türlü temas kuramıyoruz. Bu bir umut kapısı oluyor. En azından tedavi için bir adım atmalarını sağlamış oluyoruz. Bu sayede iletişim kurduğumuz ve tedaviye gönderdiğimiz çok sayıda genç var” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.