2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alındı

2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alındı

UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı'na alındığını duyurdu.

2021 Şampiyonlar Ligi finalinin Porto'nun Estadio do Dragao stadında oynanacağı resmi olarak açıklandı… Final geçtiğimiz yıl da Türkiye’de oynanacaktı ancak pandemi koşulları nedeniyle Portekiz’in Lizbon kentinde bulunan Estadio da Luz’da yapılmıştı. Bu sezona ertelenen Türkiye finali tekrar Portekiz’e alındı. Manchester City ile Chelsea’nin finale kalmasının ardından İngiliz hükümetinin seyahat konusunda aldığı kararlar planları değiştirdi. 2020-21 sezonuna ait final İstanbul’dan alındı ve Porto’ya verildi. İki İngiliz takımın Şampiyonlar Ligi finaline kalması ve İngiliz hükümetinin Türkiye’ye seyahat konusunda aldığı kararların ardından UEFA harekete geçmişti. Finalin belirli sayıda seyirci ile oynatmak istenmesi ayrıca Türkiye’ye gelecek oyuncuların alınan kararlar gereği 10 günlük karantina sürecinin olması ve EURO 2020’de forma giyme durumlarını etkilemesi göz önünde bulunduruldu.

 

CEFERİN: TARAFTARLARIN TAKIMLARINI GÖRMELERİNİ ENGELLEMEK BİR SEÇENEK DEĞİLDİ

UEFA Başkanı Ceferin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hepimiz, bir daha böyle günler görmek istemediğimizi umuyor. Taraftarlar, takımlarını canlı izlemeden 12 aydan fazla zaman geçirdi. Şampiyonlar Ligi finali ise kulüp futbolunun zirvesi. Bu nedenle taraftarların takımlarını görmelerini engellemek bir seçenek değildi. Bir uzlaşmanın bulunmasından ötürü mutluyum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.