43 Çocuğa 15 Gün Boyunca Üniversite Eğitimi

43 Çocuğa 15 Gün Boyunca Üniversite Eğitimi

Fatih Koleji, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile 'Üstün Zekalı Çocukları' üniversite düzeyinde eğitti

Fatih Koleji, Türkiye'de az sayıda okulda olan, doğuştan istisnai yeteneğe sahip, sanat ve liderlik kapasitesi olan 'Üstün Zekalı Çocuk Eğitimi'ni bir adım daha ileriye götürerek, bünyelerinde eğitim gören 43 Üstün Zekalı çocuğa 15 günlük 'Üniversite Eğitimi' verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile Fatih Koleji tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Çocuk Üniversitesi' etkinliği ile ilgili açıklama yapan Fatih Kolejleri Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, Fatih Eğitim Kurumları olarak öğrencileri her zaman geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın birinci görevleri olduğunu belirterek, "Üstün zekalı çocukların sahip oldukları üstün özellikleri, iyi bir çevrede güçlü bir eğitim ile değerlendirildiği takdirde yıllar sonra toplumun karşısına birer dahi olarak çıktıklarını biliyoruz" dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleşen eğitimde, 'fizik' dalında Prof. Dr. Zeynel Yalçın, 'matematik' dalında Doç. Dr. A. Şükrü Özdemir, 'liderlik' dalında Doç. Dr. Hasan Basri Gündüz, 'görünmez canlılar' dalında Doç. Dr. Osman Sağdıç, 'kimya' dalında Doç. Dr. Sezgin Bakrıdere, 'gördüklerime inanırım' dalında Yard. Doç. Dr. Ş. Gonca Zeren, 'Tarih ve Heykel Atölyesi' dalında Züleyha Altıntaş, 'popüler bölüm' dalında Doç. Dr. Hakan Akçay, Doç. Dr. Bayram Coşkun, astronomi dalında Doç. Dr. Hüseyin Toros, 'Storytelling' (hikaye anlatımı) dalında Yard. Doç. Dr. Suzan Kavanoz, Yard. Doç. Dr. Celile Eren Ökten ders verdi.

Çocuk Üniversitesi'nin amacından bahseden Kıcıroğlu, şunları söyledi:
"Çocuklarımız, dönem içerisinde İngilizce dersinde öğrendikleri bilgileri, yabancı öğretmenler ile pekiştirici çalışmalar yapıyorlar. Bu sayede daha çok pratik yapma imkanı kazanmış oluyorlar. Atölye çalışmalarıyla ise üretkenlikleri, düşünme becerileri, görsel algıları, dikkatleri, el-göz koordinasyonları, grup çalışmaları ile paylaşımcılıkları, gruba uyum sağlama becerileri, kendilerini ifade edebilmeleri, özgüvenleri, yardımlaşma ve arkadaşlık gibi duygu ve davranışları geliştirilmeyi hedefliyoruz. Çocuk Üniversitesi ile öğrencilerimizin dönem içerisinde Fen ve Teknoloji dersinde öğrendikleri konuların akademisyenler tarafından daha detaylı bir şekilde anlatılması, ayrıca öğrenilen konuların laboratuar ortamında deneylerle pekiştirilmesini sağlıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.