7. Şile geleneksel yağlı güreşlerine muhteşem katılım

7. Şile geleneksel yağlı güreşlerine muhteşem katılım

Şile Belediyesi tarafından 7.kez düzenlenen yağlı güreşleri binlerce spor sever ve Şilelilerinin yani sıra Ak Parti İstanbul İl Baskan Bask yard. Faruk Bilal Şener, Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman

Şile Belediyesi tarafından 7.kez düzenlenen yagli güreşleri binlerce spor sever ve Şilelilerin yani sıra Ak Parti İstanbul İl Baskan Bask yard.Faruk Bilal Şener, Turkiye Güreş Federasyon Baskani Hamza Yerlikaya, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, Ahmet Erol ve Harun Karaca takip etti. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoglu'nun ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Şile Kaymakamı Salih Yüce, AK Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocakli, İl Genel Neclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yoneticileri, yerli ve yabancı turistler ile Basin mensupları katıldı.

Orhan Okulu, İsmail Balaban, Ömer Aslantaş, Ali Riza Kaya, Aydın Bolatçı, Fatih Çakıroğlu, Serhat Balcı, Mustafa Başdemir, İbrahim Coraman, Salih Erinç, Abdullah Güngör, Erkan Ertan, Recep Kara, Fatih Koyuncu, Mehmet Yeşil, Ramazan Bircan, Hasan Zeybek, Nuri Zengin, Murat Hikmet, Ümit Balta, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Mustafa Başdemir, Hüseyin İyican, Sükrü Kazan, Fatih Bakır, Osman Ozgün gibi ülkemizin en ünlü 27 Başpehlivani ile yapılan mücadeleler nefesleri kesti. Saat 14:30'da mehteran konseri ve Kadir Konya' nin dualari ile start alan güreşlere toplam 250 güreşçi katıldı.

15 boyda yapılan mücadelelerde Şile'li güreşçilerimiz kazandıkları başarılarla izleyicilerin yüzünü güldürmeyin başardı. Küçük Orta küçük boyda final yapan Erdem Ergin ikinci olmayı başardı. Küçük Orta Büyük boyda Ömer Şerif Aksu 1. Oldu. - Başaltı Birincisi Güreşcimiz Mecit Yıldırım. Şile'nin bir diğer başarılı güreşçisi Mecit Yıldırım başaltı'nda final yaptı. Finalde Ercan Gençdogan'ı yenen Mecit Yıldırım altın madalyayı Şileye getirdi. Başaltı kategorisinde İsmail Varol üçüncü, Mehmet Taşcı dördüncü oldu. Belediye Başkanı Can Tabakoglu mücadelelerin sonunda güreşçilerinizi tebrik ederek ödüllendirdi.

Gecen yıl olduğu gibi bu yil da Şile Yağlı Güreşleri TRT canlı yayını ile Türkiye tarafından izlendi. Şile Er Meydanı'ndan yapılan canlı yayin hem Şile'yi hem de güreş sevgisini milyonlara ulaştırdı. Belediye Başkanı Tabakoğlu TRT kameralarına Ata sporumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz mesajini verdi. Güreşler büyük bir coşku içerisinde izlendi ve tamamlandı.


















Haber-Foto : Murat Nazik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.