8. Endüstriyel Tasarım Yarışması

8. Endüstriyel Tasarım Yarışması

Türkiye'nin ilk endüstriyel tasarım okulu olan ve bu yıl açılan İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışı yapıldı.

 Türkiye'nin ilk endüstriyel tasarım okulu olan ve bu yıl açılan İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin resmi açılışı, İMMİB'in "8. Endüstriyel Tasarım Yarışması"na da ev sahipliği yaptı. 

Yapılan açıklamaya göre, ilk yılında bin öğrenci ile eğitime başlayan Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ihracatçıların ortak çabaları ile kuruldu. Okul, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) bünyesinde yer alan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (İEEMBİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin ortak çalışmasıyla kuruldu. 

Bu eğitim döneminde faaliyete başlayan okulun resmi açılışı, İMMİB'in "8. Endüstriyel Tasarım Yarışması"na da sahne oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, İKMMİB Başkanı Murat Akyüz ve İEEMBİB Başkan Yardımcısı Atilla Eren verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.