A.Gücü-Başakşehir: 1-2

A.Gücü-Başakşehir: 1-2

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü ve Başakşehir'in kritik maçında son dakikalarda gelen gol galibi belirledi.

Süper Lig 39. hafta karşılaşmasında Ankaragücü’ne konuk olan son şampiyon Medipol Başakşehir, geriye düştüğü maçın son anlarında bulduğu golle 2-1 galip gelerek kümede kalma yolunda kritik bir eşiği geçmiş oldu.

Karşılaşmanın 15. dakikasında Joseph Paintsil’in golüyle 1-0 öne geçen ev sahibi Ankaragücü, kümede kalma yolunda rekabet ettiği Başakşehir karşısında büyük bir avantaj sağladı. Ancak golden sonra etkinliğini yitiren Başkent temsilcisi, ilk yarıyı 1-0’lık üstünlükle tamamlamasına rağmen 63’te Danijel Aleksic’in golüne engel olamadı ve skor 1-1’e geldi.

Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın 85. dakikada oyuna aldığı Junior Fernandes, Ankaragücü savunmasında Kitsiou’nun kaptırdığı top sonrası bekletmeden yaptığı vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi ve ligdeki ilk golünü atarak takımının sahadan galibiyetle ayrılmasını sağladı.

KÜMEDE KALMA HATTI KARIŞTI

Başakşehir bu sonuçla puanını 43 yaptı ve son haftalara girilirken ligde kalma umutlarını güçlendirdi. Ligde galibiyet hasreti 5 maça çıkan ve üst üste 3. mağlubiyetini alan Ankaragücü ise, öne geçtiği maçta çok önemli bir fırsatı değerlendiremeyerek 38 puanda kaldı. Başakşehir bir sonraki maçını sahasında Sivasspor’la, Ankaragücü deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak. Alt sıralardaki mücadelelerde Kasımpaşa’nın Alanyaspor’u yenmesi ve Yeni Malatyaspor’la Kayserispor’un berabere kalması kümede düşme hattındaki mücadelenin son haftalarda büyük çekişmeye sahne olacağının habercisi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.