Ağrısız, İğnesiz Saç Ekimi Yöntemi

Ağrısız, İğnesiz Saç Ekimi Yöntemi

Ağrısız, İğnesiz Saç Ekimi Yöntemi

 

Saç ekimi her geçen günlerde kendisini yenilemektedir. Saç ekimi, saç kökleri donör bölgeden alınmadan ve ekim işlemi için hedef bölgeler oluşturulmadan önce etkilenen bölgelere lokal anestezi uygulanarak başlanır.

Enjeksiyon iğnesi ile lokal anestezi sırasında, lokal anestezi deriye enjeksiyon yoluyla verilirse etken maddenin kafa derisini uyuşturması zaman alır. İğneyi yerleştirirken hissedilen ağrı doğal olarak hastanın rahatsızlığına neden olabiliyor. Bu gibi olumsuzluklara karşı gelmek için yeni teknikleri tanımak gerekir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, yaygın plastik cerrahi ve organ nakli türlerinden biridir. Kelliğe dirençli olan göğüs, bacak ve kol, genital bölge vücut bölgelerinden, özellikle de enseye yakın başın arka tarafından alınan saç köklerinin, saçların döküldüğü bölgeye taşınması işlemidir. Diğer bölgelerde kıl kökleri sağlam olduğu için zayıf olan tarafa nakil edilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi genellikle kelliğe kalıcı çözüm olarak kabul ediliyor. Saç ekimi, hastane ortamında gerçekleştirilen mikro cerrahi müdahale olarak adlandırılmaktadır. Mikro cerrahi müdahale kavramı, saç ekimi prosedürünün geleneksel bir ameliyattan daha az ağır ve daha az kısıtlayıcı olduğunu anlamına gelir.

Saç ekimi erkeklerde saç dökülmesine etkili ve kalıcı bir çözümdür. Bunun dışında yara izi veya saç dökülmesine neden olan farklı hastalıkları olan kişilerde de bu operasyon yapılabilir.

DHI Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

DHI saç ekimi ile gerçekleştirilen bir işlemi sırasında, uzman doktor/cerrah veya teknisyenler, hasat edilen greftleri implanterin kalemine iletir. Greft, uzman doktora teslim edilmek üzere implanter kaleminin ucunda bulunan içi boş iğnenin içine nazikçe yerleştirilir.

Daha sonra kesi yeri yapılırken cerrah tarafından iğne kafa derisine 40-45 derecelik hassas bir açıyla sokulur ve piston üzerine bastırılarak saç kılı implante edilir. Dhi saç ekimi başka bölgelerden alınarak işlemler yapıldığı için kişinin belirtilen bölgelerde de kılları olması gerekir. Bunlar için uygundur.

DHI Saç Ekimi Temel Aşamaları

DHI saç ekimi ile aşağıdaki hususları aşama kabul edebilirsiniz.

•Vücut dışında kalan kılların süresinin kısaltılması, böylece kılların sağlam ve sağlıklı bir şekilde yerleştirilmesini sağlar.

•Yeterli saç folikülü hayatta kalma oranı yüklelterek aşamalara geçiş sağlanır.

•Alıcı alanı oluştururken kanamayı azaltmaktadır.

•Kılların manipülasyonu sırasında azaltılmış travma, implante edilen bölgeye kan beslemesinde daha az hasar ile sonuçlanıyor.

•Ameliyat sonrası aşamada hızlı iyileşme, hasta normal rutinine daha çabuk dönebilmektedir.

•Bu duruma izin veren daha uygun bir prosedür olduğu için alıcı site traş edilmemelidir.

Safir Saç Ekimi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Safir saç ekimi, yaptırmaya karar kıldığınız zamanlarda öncelikle doktorun ehline denk gelmeniz gerekir. Keskin safir bıçakları kullanım sağlandığı için yetenekli ve tecrübeli kişiler ile çalışma yapmanız yararınıza olacaktır.

Safir saç ekimi yönteminde, tekniğin başarısından bağımsız olarak, el becerisi, cerrahi kabiliyet ve tecrübe çok önemlidir. Bu durumdan dolayı Safir FUE tekniğinde estetik risk yüksektir ama riski en aşağıya indirmek doktorunuz sayesinde olmaktadır.

Safir Saç Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Safir saç ekimi operasyonu tamamlandıktan sonra ilk yıkama yapılana kadar en az iki gün daha hastane de zaman geçirilmesi önerilir. Operasyon sonrası hastanın dinlenmesi gerekir fakat sonraki günlerde dışarı çıkabilirsiniz.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları her hastanın durumuna göre değişim gösterir. Hangi aralıklarda ekim olacağına ya da kelliğinizin ilerlemiş boyutta olduğuna dair doktor safir saç ekimi ya da saç ekimi fiyatı belirlemesi yapılır. Bu müdahale fiyatlarının öğrenilebilmesi için doktorunuzdan randevu almalısınız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.