Ahmet Cin, Pendik Belediye Başkanı

Ahmet Cin, Pendik Belediye Başkanı

Ahmet Cin, Ak Parti’den Pendik Belediye Başkanı seçildi ve İBB Meclis Üyesi

AHMET CİN KİMDİR?

1966 yılında Sakarya’ da dünyaya geldi.

İlkokulu Sakarya’da, ortaokulu Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Ahmet Cin, vatani görevini Amasya’ da yaptı. 

AHMET CİN NE İŞ YAPAR?

Üniversiteden sonra profesyonel iş hayatına mali müşavir olarak başladı. Pendik’te mühendislik plastikleri imalatı ve ihracatı yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu. 

AHMET CİN SİYASİ GEÇMİŞİ

Türkiye’nin en zor, en çalkantılı dönemlerinde; daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik bir Türkiye hayaliyle başlayan siyasi yaşamında, Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Fazilet Partisi’nde Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1999 Yerel Seçimleri’nde Fazilet Partisi’nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı yıllarda Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak hizmet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Parti’ de 2012 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ ne seçildi. Yedi yıl devam eden AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği sürecinde; 1. Bölge Teşkilatlardan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Vekilliği, 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan ve 24 Haziran Seçimlerinde İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini ifa etti. 

Pendikspor Kulübü Başkanlığı başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif olarak görev aldı. 2005 yılından bu yana Pendik’in yerel ekonomik kalkınma hedeflerine katkı sunan Pendik Sanayici ve İş adamları Derneği’nde (PESİAD) Kurucu Başkanlık ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 

31 Mart 2019’ da Pendik Belediye Başkanlığına seçildi. Evli ve üç kız çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.