Ahmet Gürbüz, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Ahmet Gürbüz, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Ahmet Gürbüz kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

AHMET GÜRBÜZ KİMDİR?

1964 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa’da doğdu. İlköğrenimini Cemal Gürsel İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini Vefa Poyraz Lisesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1987 yılında mezun oldu. 

Ayrıca siyasal ve sosyal gelişmelere olan ilgisi nedeniyle Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü de bitirdi.  Bu arada Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) düzenlediği Yerel Yönetimler Okulu Sertifika Programı’nı da tamamladı.

Siyasi yaşamına 1993 yılında Demokratik Sol Parti’de (DSP) başladı. 2000 yılına kadar süren bu dönemde önce Gençlik Kolları’ndan sorumlu yönetim kurulu üyeliği, sonra ilçe sekreterliği görevlerinde bulundu.

Gürbüz meslek örgütü olan İstanbul Diş Hekimleri Odası ve Türk Diş hekimleri Birliği’nin çeşitli komisyon ve organlarında uzun yıllar çeşitli görevlerde bulundu.  Meslek odasındaki son görevini İstanbul Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri olarak tamamladı. Ayrıca bu dönemde İstanbul Sağlık Meslek Odaları olan Diş Hekimleri Odası, Tabip Odası, Eczacı Odası ve Veteriner Hekimler Odasından oluşan SMOK’un dönem sekretaryası görevini de sürdürdü.

2012 yılı Şubat ayında CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanı olarak atanarak ilçe kongresinin yapılmasını sağladı. 2014 yerel seçimlerinde CHP Gaziosmanpaşa belediye meclis üyesi olarak seçildi.  Bir dönem hukuk komisyonunda, iki dönem imar ve kentsel dönüşüm, iki dönem çevre ve insan hakları komisyonunda çalıştı.  Ayrıca iki yıl CHP İstanbul İl Sağlık Komisyonu üyesi olarak çalıştı.

Evli iki kız babasıdır.  Halen mesleğini Gaziosmanpaşa’da özel kliniğinde sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.