Ahmet Meriç Çekmeköy’de ikinci sıra ile İBB Meclisini garantiledi

Ahmet Meriç Çekmeköy’de ikinci sıra ile İBB Meclisini garantiledi

Nevzat Şatıroğlu’nun mesafe koyması ve CHP’nin de markajıyla Ak Parti’den CHP’ye geçen Ahmet Meriç Çekmeköy’de ikinci sıradan meclis listesine girerek İBB Meclis Üyeliği’ni de garantilemiş oldu.

Ahmet Meriç yıllarca Ak Parti’de siyaset yapmış ama İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’nun koyduğu mesafeyle Ak Parti’de siyaset yaptırılmadığını gördükten sonra gerek ailesinden gelen tepkiler gerekse de CHP’nin markajı ve aşırı istekli baskısıyla CHP’ye geçmişti.

Listelerin kesinleşmesiyle Ahmet Meriç Çekmeköy’de ikinci sıra meclis üyelisi oldu ve bu sıralama ile de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de girmeyi garantiledi.

Ak Parti’den istifa edip CHP’ye geçmesi ile ilgili birçok olumlu tekiler almasına rağmen olumsuz tepkilerinde gelmesinden dolayı üzüldüğünü itiraf eden Ahmet Meriç gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

MERİÇ: ‘SİYASETE BASKILAR YÜZÜNDEN GİRMİŞTİM’

Ben ekonomik olarak aileden gelen bir özgürlüğe sahibim. Allah’a şükürler olsun ki, yaptığımız ticaretimizde de dürüstlüğümüz ile tanınırız ve buna ilave olarak ta geniş bir aileye sahibiz. Böyle bir sosyoekonomik yapıya ve geniş bir aileye sahip olunca ister istemez sosyal bir insan oluyorsunuz.

Öyle olunca da birçok sivil toplum kuruluşlarından ve siyasilerden bulunduğunuz bölgeye yardım ve hizmet noktasında destek olmaya mecbur oluyorsunuz. Biz de bundan hiçbir zaman kaçınmadık. Sonra da madem topluma yarar sağlayan bir insan ve ailesiniz, gelin sizi siyasete dâhil edelim daha fazla hizmet etme imkânına sahip olursunuz diye zamanında beni istemeyerek te olsam sosyal baskılar yüzünden siyasete girmeye mecbur kaldım. Bir süre sonra da siyaset benim ruhuma işlemeye başladı. İnsanlara yararlı olmaktan daha çok keyif almaya başladım.

‘BEN SADECE SİYASET YAPMAK İSTİYORUM’

Sonrasında da siyasete girmeme sebep olan sosyalliğinden ve halka hizmet etmeden ziyade ayak oyunları ve kişisel menfaatlerle mücadele eder hale gelmiştim.

Artık siyasetten soğumaya ve uzaklaşmaya başlamıştım. Ailem de benim bu huzursuzluğumdan dolayı siyaseti bırakmayı ve iş hayatıma devam etmeyi düşünürken, CHP geldi ve benim daha siyaseti bırakacak durumda olmadığımı bilgi ve birikiminden ben ve halkın yararlanması gerekir diye aşırı bir teveccühte gösterince kıramadım. Amacım sadece halka hizmet etmektir. Ne benim ne de ailemin bir makam ve mevkie ihtiyacı da yoktur.

‘YARINLARDA BENİ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR’

Beni bugün eleştirenlerin yarınlarda yardıma veya desteğe ihtiyaç duyduklarında parti ayırmaksızın herkesin yardımına koşacağım. O zaman beni daya iyi anlayacaklar. Geçmişte yaptıklarımız da gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.