Akgün ve ekibi 5 binlikleri değerlendiriyor

Akgün ve ekibi 5 binlikleri değerlendiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kumburgaz ve Güzelce de 1/5000’lik planları askıya çıkarmasından sonra kolları sıvayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve teknik ekibi vatandaşların menfaati doğrultusunda yapılan çalışmayı değerlendiriyo

Büyükşehirin yaptığı plan tadilatını gözden geçirmeye başladıklarnını anlatan Büyükçekmece belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Şu an tetkiklerimizi, değerlendirmelerimizi, çalışmalarımızı yaptığımız 1/5000 ölçekli planı Büyükçekmece Güzelce Mahallesi ile Kumburgaz Mahallesinin E-5 TEM bağlantı yoluna kadar olan kısmını yani Kumburgaz’ı, Kumburgaz’dan TEM’e  çıkan bağlantı yolunun doğusunu ilgilendiriyor. Kumburgaz’ın tamamını ilgilendirmiyor”dedi.

Büyükşehirin plan tadilatını aşama aşama değerlendirmeye alacaklarını da ifade eden Başkan Akgün; “  Bu plan Büyükşehir tarafından yapıldı. Şimdi Belediyemizin teknik işlerinden ve planlamadan sorumlu başkan yardımcısı teknik elemanlarımız, ile beraber önce teknik değerlendirmemizi yapıyoruz. Akabinde Büyükçekmece Belediyesinin İmar Komisyonu Üyeleriyle CHP, AKP ve Bağımsız meclis üyelerimizle durum değerlendirmesi yapacağız. Ardından İmar Komisyonu üyelerimizle birlikte  yine bizim teknik kadromuz ve Kumburgaz ve Güzelce’deki ilgili meclis üyelerimizin katılımıyla daha geniş bir toplantı yapacağız”şeklinde konuştu.

ANAKENTE İTİRAZLARIMIZI SUNACAĞIZ
Daha sonra ki aşamada Kumburgaz ve Güzelce’de ki mahalle muhtarları başta olmak üzere vatandaşların da katılımının sağlanacağı daha büyük bir toplantı yaparak konuyu o toplantıda da masaya yatıracaklarını vurgulayan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Kumburgaz da bu planın yapıldığı bölgeyi ilgilendiren Bahçelievler Mahalle Muhtarımız ve  Yenimahalle Mahalle Muhtarımız başta olmak üzere eski belediye başkanlarımız ve vatandaşlarımızın da katılımı bir çalışma daha yapacağız. Daha sonra mahalle muhtarlarımız ,imar komisyon üyelerimiz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız kadir Topbaş başta olmak üzere , AKP Grup Başkan Vekili Ergün Turan, CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayan’dan randevu alarak vatandaşlarımızın ve ilçemizin menfaatlerini ön planda tutacak itirazlarımızı kendilerine ileteceğiz.”
 
Daha sonra konunun takipçisi olacaklarının da sözünü veren Başkan Akgün çıkartılan 1/5000’liklerin kendisini de tatmin etmediğini vurguladı.Başkan Akgün; “  Kendilerine itirazlarımızı ilettikten sonra  düzeltilmesi ve vatandaşlarımızı rahatsız eden durumların çözümünün gerçekleşebilmesi için konunun sıkı takipçisi olacağız”diye konuştu.

SİLİVRİ BELEDİYE MECLİSİNİ KUTLUYORUM
Silivri Belediyesi’ni örnek gösteren Başkan Akgün iktidar ve muhalefeti ile Silivri Belediye meclisinin çok başarılı bir çalışma yaptıklarını anlattı. Başkan Akgün şunları söyledi; “ Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın başkanlığında  iktidarı ve muhalefeti el ele vererek çok güzel bir çalışmaya imza Silivri ile ilgili 1/5000’ lik planda itiraz edilen hususların tamamını ortadan kaldırdılar. Onları da kutluyorum.”

5000’LİKLER YAPILIRKEN BİZE HABER VERİLMİYOR…
Bu planın kendilerine haber verilmeden yapıldığını anlatan Başkan Akgün; “  1/5000’likler beni tatmin etmiyor. Değişmesi gereken önemli noktalar var. Bu 5000’ likten benim haberim yok. Yani genelde bizi bu işe karıştırmıyorlar. Büyükşehir Belediyesi yapıyor bunu biz yapmıyoruz. Ancak bize zaman zaman plan yapılıyor diyorlar. Biz şimdi eski 5000 lik ile eskiden yapılmış var olan şu anda meriette olan 5000 lik planımızla Büyükşehir’in ortaya koyduğu 5000 lik planı karşılaştırıyoruz. Orda neler aleyhimizde ceyran etmiş neler lehimize ceyran etmiş. Vatandaşımızın aleyhine, bölgemizin şehrimizin aleyhine ne varsa bunların tespitini yapıp, itirazlarımızı makbul bir hale getirip, Kadir Topbaş başta olmak üzere Büyükşehirdeki planlama ekibiyle, grup başkan vekilleri ile bu toplantımızı teknik heyetimizle beraber yapıp sonuca gideceğiz” dedi.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.