Akgün; “Yemeklerimiz yurt dışında  çok seviliyor”

Akgün; “Yemeklerimiz yurt dışında çok seviliyor”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,yurt dışında Türk mutfağının oldukça rağbet gördüğünü söyledi.

Dünya çapında aşçılar camiasının en önemli buluşma noktalarından biri olan Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, 11. defa Türkiye ve Dünya'dan önemli katılımcılarla  Büyükçekmece TÜYAP fuar ve Kongre Merkezinde  gerçekleşiyor.
Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri sayesinde , Türk mutfağının dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluştuğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu fuarın Türk aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağladığını belirtti.

Türk mutfak kültürünün kendini aşma zamanının geldiğini anlatan Başkan Akgün; “
Türkiye, yemekleriyle lezzetleriyle dünyada tanınan bir ülkedir. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyum. Her sene olduğu gibi bu senede farklı lezzetler ve görseller yarışıyor. Genç arkadaşlarıma bu çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Tüm Aşçılar Federasyonu'nun 2008 yılında WACS'a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 11.si gerçekleştirilen festival uluslararası anlamda daha da önem kazanıyor. Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılacak yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri oluyorlar.

Açılışa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, fuarı gezerek bol bol  hazırlanan yemeklerin tadına baktı.

Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinin açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı (TAF) Yalçın Manav, Öztiryakiler Yönetim kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.