Aleyna Tilki'nin 'Bu Benim Masalım' şarkısı tutar mı?

Aleyna Tilki'nin 'Bu Benim Masalım' şarkısı tutar mı?

Aleyna Tilki bir süredir merakla beklenen 'yaz şarkısı'nı, 'Bu Benim Masalım'ı yayınlamış. Tepkiler karışık. Şarkıyı beğenen de çok beğenmeyen de. Peki 'Bu Benim Masalım' tutar mı? Yoksa 'Nasılsın Aşkta'nın gerisinde mi kalır?

Aleyna Tilki, 2019 yazında 'Nasılsın Aşkta'yı yayınlamış ve birçoğumuzu şaşırtmıştı. Eğlenceli, dinamik bir şarkı olan 'Nasılsın Aşkta', beklentilerin üzerine çıkarak dijitalde ciddi bir dinlenme rakamına ulaşmıştı. Daha önemlisi ise bir süredir Yalın şarkılarıyla "Yaza merhaba" dediğimiz 'yaz' konseptini biraz daha 'genç'leştirmişti. Daha sonra 'Yalan' diye ana akım dinleyiciye de ulaşan bir şarkı yayınladı Tilki. Ama gözler yazın hangi şarkıyı yayınlayacağındaydı. Bu merak 'Bu Benim Masalım'la sona erdi. Karşımızda yine 'masalsı bir dünyanın içinde Aleyna' konseptli bir şarkı var. Şarkı "Ben bu yazın hit şarkısıyım" dedirtmiyor. "Tutmaz" diyemeyiz ama zaman gerekiyor şarkının kafalarda oturması için. 'Nasılsın Aşkta'nın dijitaldeki başarısı gibi uzun vadede bir sürpriz de yapabilir diye düşünüyorum.

'Corona hediyesi' olmuş

Sözü ve müziği Ersay Üner'e ait olan 'Bu Benim Masalım'ın aranjör koltuğumda hem Üner hem de Ozan Çolakoğlu var. Şarkı dinamik, eğlenceli bir şarkı. Özellikle nakaratı akılda kalıyor şarkının. Asla bir 'Sen Olsan Bari' tadında 'büyük' bir şarkı değil ama eğlencesi de yerinde. "Hoşgeldin burası sihirli bir dünya, gezegenin adı Aleyna" sözleriyle açılışı yapılan şarkı özellikle gençler için gayet tatlı bir 'Corona hediyesi' diyebiliriz. Çekimlerinin pandemi öncesinde gerçekleştirildiği özellikle belirtilen klibin yönetmenliğini de Kemixiz üstlenmiş. Masalsı bir dünya içinde Aleyna Tilki yine özellikle yaşı genç hayranlarına güzel bir jest yapmış diyebiliriz.

Haksızlık yapılıyor

Ancak her Aleyna Tilki şarkısında olduğu gibi yine sosyal medya karışmış. Youtube'daki tepkiler yüzde 50'ye yüzde 50. Beğeni ve beğenmeme sayıları eşit. Aleyna Tilki 'linç' yemeye devam ediyor Youtube kitlesi tarafından. Twitter'da ise Yalın'ın 'yaz şarkıları'yla kıyaslanmış. Asla doğru bulmuyorum bu karşılaştırmayı. Aleyna Tilki'ye cidden büyük bir haksızlık yapılıyor. 'Nasılsın Aşkta' da 'Bu Benim Masalım' da hem genç dinleyiciye hitap eden, yaz şarkısı profiline uyan, diğer yandan da birçok kişinin dikkatini çekecek şarkılar. Şarkıyı 'Nasılsın Aşkta' kadar heyecan verici bulmasam da sınıfı geçen bir şarkı 'Bu Benim Masalım'. Aleyna Tilki'nin yaptığı her yeni işe kafadan mesafeli yaklaşmak, 20 yaşındaki bir pop yıldızına yaptığımız en büyük haksızlık. 20 yaşında hem gençlere hem de yetişkinlere hitap edebilmek yeterince büyük bir başarı değil midir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.