Allah İnancını Çocuklarımıza Aşılamalıyız

Allah İnancını Çocuklarımıza Aşılamalıyız

Prof. Dr. Sefa Saygılı, Başakşehir Kültür Merkezi'nde "Çocuk ve Allah" isimli söyleşisiyle yer aldı.

Psikiyatri uzmanlığının yanı sıra kamu sağlığında eğitsel yayın ve çalışmalarıyla bilinen Prof.Dr. Sefa Saygılı,  gelişim çağındaki çocuklara Allah ile çocuk arasında ki bağın nasıl kurulması gerektiği, çocukların Allah'ı nasıl kavradığı ve nasıl öğretilmesi gerektiği konusunda ebeveynlere bilgi verdi.
 
Çocuklar Ebeveynlerinin Hayatını Örnek Alır
Prof. Dr. Sefa Saygılı, Bu bağın doğru kurulmasının, çocukların psikolojik gelişimlerini etkileyecek yaklaşımlar sergilenmesi ile olacağının altını çizdi. Saygılı ; çocukların rol model olarak ebeveynlerini örnek aldıklarını, bu dönemde  birçok soru sorarak  hayatı kavramaya çalıştıklarını ifade ederek bu dönemin çok önemli olduğunu söyledi.
 
İnancı kuvvetli insanlar daha az sağlık sorunu yaşıyor, daha çabuk iyileşiyor
Çocuklarımızın dünyaya tertemiz geldiğini hatırlatan Saygılı, İlerideki yaşamlarında sorunlar yaşamamaları için Allah inancını onlara doğru aktarmakla yükümlü olduğumuzu kaydetti.  Ayrıca  İnancı kuvvetli insanların sağlıklarını muhafaza ettiklerine , anksiyete vb. ruhsal sorunları daha az yaşadıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Saygılı söyleşinin sonlarına doğru, salonu dolduran dinleyicilerin sorularını alarak onları da yanıtladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.