Ankaragücü 1-2 Başakşehir

Ankaragücü 1-2 Başakşehir

Süper Lig'in 28. haftasında küme düşme hattını ve şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyen karşılaşmada MKE Ankaragücü, sahasında Medipol Başakşehir'i ağırladı.

Süper Lig’de 28. haftanın açılış maçında zirve yarışındaki Başakşehir, deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya geldi.  Eryaman Stadı’nda oynanan mücadeleyi Başakşehir 2-1’lik skorla kazandı ve önemli bir virajı daha döndü.Ankaragücü 12. dakikada Gerson Rodrigues’in penaltıdan attığı golle öne geçerken, Başakşehir’e galibiyeti getiren goller 59. dakikada Aleksic ile 73. dakikada Edin Visca’dan geldi. Edin Visca, bu sezon 10 gol ve 12 asistlik bir performansa ulaştı ve Süper Lig’de çift haneli gol ve asist istatistiği yakalayan ilk oyuncu oldu.

Bu sonucun ardından Başakşehir puanını 59 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yerleşti. Pandemi arasının ardından üst üste 2. maçından da galibiyet çıkaramayan Ankaragücü ise 24 puanla kümede kalma savaşında yara aldı.

Süper Lig’in 29. haftasında Başakşehir evinde Galatasaray ile karşı karşıya gelecekken, Ankaragücü ise deplasmanda Trabzonspor’a konuk olacak.

Başakşehir, sarı kart sınırındaki bir oyuncusunu kaybetti. Karşılaşmanın 10. dakikasında sarı kart gören Martin Skrtel, cezalı duruma düştü. Gelecek hafta Galatasaray’ı konuk edecek olan turuncu – lacivertliler, mücadeleye Skrtel’den yoksun olarak çıkacak.

Ankaragücü’nde Lukasik ve Kitsiou, gördükleri sarı kartların ardından Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.