Antalya 1-1 Beşiktaş

Antalya 1-1 Beşiktaş

Mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde kapatan Antalyaspor 70'te 10 kişi kaldı. Siyah beyazlılar 3 dakika sonra beraberliği yakaladı.

Beşiktaş, Antalya deplasmanında da takıldı… Geçtiğimiz hafta Trabzonspor’a kaybeden siyah beyazlılar Ersun Yanal ile çıkış yakalayan ve son 6 haftadır kaybetmeyen Antalyaspor karşısında da 2 puan bıraktı. Maçın ilk yarısında 1-0 geriye düşen Beşiktaş, uzatmalarla birlikte son 25 dakika eksik oynayan rakibi karşısında beraberlikle yetindi. Ev sahibi ekip 39’uncu dakikada Gökdeniz ile öne geçti. Sol kanattan Eren’in ortasında Gökdeniz yakın mesafeden kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Antalyaspor’un ilk şutu gol oldu.

LARİN DİREĞE TAKILDI

Mücadeleyi önde götüren Antalyaspor’da Veysel Sarı, 70. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 73’te Ghezzal’ın asistinda Vida kafayla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş durumu 1-1’e getirdi. Ghezzal’ın arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta iyi pozisyon alan Vida maça denge getirdi. 80’de sol kanattan N’Sakala’nın ortasında Larin’in kafa vuruşu direkte patladı. 8 dakika da uzatma oynanan maçta galibiyet golünü bulamayan Beşiktaş 1 puana razı oldu.Üst üste 7’inci maçında da kaybetmeyen Antalyaspor söz konusu maçlarda 12 puan topladı ve 30 puanla 9. sıraya yerleşti. 2 haftada 5 puan kaybeden Beşiktaş 45 puanla 3’üncü sıraya geriledi.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE GOLLERİ:

  • Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi.
  • 90+4′ Ghezzal’ın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu karşıladı.
  • DİREKTEN DÖNDÜ! Sol kanattan N’Sakala’nın ortasında Larin kafayı vurdu. Top direkten döndü.
  • 77′ Sol kanattan Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Welinton’un kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı.
  • GOL! 73′ Ghezzal’ın asistinda Vida kafayla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş durumu 1-1’e getirdi.
  • KIRMIZI KART! Antalyaspor’da Veysel Sarı, 70. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Antalyaspor 10 kişi kaldı.
  • 61′ Ghezzal sağ kanattan ceza sahasına sokulan Rosier’i topla buluşturmak istedi. Ama top Rosier’in ayağına dolandı ve auta gitti.
  • 57′ Ghezzal’ın sağ kanattan arka direğe doğru kullandığı köşe vuruşunda Larin’in kale sahasına çevirdiği top Boffin’de kaldı.
  • 52′ Ljajic’İn sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Amilton ön direkte topu uzaklaştırdı.
  • İLK YARI ANTALYASPOR’UN 1-0’LIK ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONA ERDİ.
  • GOL! Antalyaspor 39’uncu dakikada Gökdeniz ile öne geçti. Sol kanattan Eren’in ortasında Gökdeniz yakın mesafeden kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Antalyaspor’un ilk şutu gol oldu.
  • 36′ Fredy’nin hatalı pasıyla topla buluşan Larin, Boffin’in de kalede olmamasından faydalanıp vuruşunu yaptı. Ama Boffin hızlı davranıp topu kontrol etti.
  • 27′ Josef’in pasıyla savunma arkasına sarkan N’Koudou kaleciden sıyrıldı. Açısını kaybeden oyuncu topu kale sahasına çevirdi. Naldo araya girip topu uzaklaştırdı.
  • 19′ Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Antalyaspor paslaşmayı tercih etti. Imeri’nin ceza sahası ön çizgisine doğru gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.
  • 18′ Antalyaspor sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Eren’in arka direğe havalandırdığı topu N’Sakala kornere gönderdi.
  • NET FIRSAT! Beşiktaş 10. dakikada etkili geldi. Adem Ljajic’in ceza sahası içinden yaptığı vuruşu Ruud Boffin çıkardı.
  • Karşılaşma Antalyaspor’un santra vuruşuyla başladı.

SERGEN HOCA’DAN DEĞİŞİKLİKLER

Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşan Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın, ligde son oynadıkları Trabzonspor maçına göre ilk 11’de biri zorunlu 4 değişikliğe gitti.

Sergen Yalçın, 22. haftada Trabzonspor’a 2-1 yenildikleri karşılaşmanın ilk 11’ine göre biri zorunlu 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Beşiktaş, Antalyaspor müsabakasına Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, N’Sakala, Welinton, De Souza, Ljajic, N’Koudou, Hutchinson, Larin ve Aboubakar ilk 11’iyle başladı.

Trabzonspor maçında sakatlanan Rıdvan Yılmaz’ın yerine N’Sakala forma giyerken, bordo-mavililer karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Ghezzal, Mensah ve Montero ise yedek kulübesinde yer aldı. Ghezzal’ın yerine N’Koudou, Montero’nun yerine stoperde Welinton, Mensah’ın yerine ise Ljajic şans buldu.

Beşiktaş’ta ayrıca Emre Bilgin, Utku Yuvakuran, Oğuzhan Özyakup, Hasic, Necip Uysal, Bilal Ceylan ve Serdar Saatçı yedek kulübesinde görev bekledi.

ANTALYASPOR’DA 3 DEĞİŞİKLİK

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig’in 22. haftasında 1-0 galip geldikleri Gençlerbirliği maçına göre ilk 11’de 3 değişikliğe gitti. Yanal, Gençlerbirliği maçına ilk 11’de başlayan Hakan Özmert, Orgill ve Sidney Sam’i yedek kulübesine çekerken, bu oyuncuların yerine Veysel Sarı, Omar Imeri ve Amilton’a ilk 11’de görev verdi. Antalyaspor, Beşiktaş karşısına Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Naldo, Kudriashov, Omar Imeri, Eren Albayrak, Nuri Şahin, Fredy, Amilton ve Gökdeniz Bayrakdar 11’iyle çıktı.

YANAL’IN 700. MAÇI

Tecrübeli çalıştırıcı Ersun Yanal, Beşiktaş karşılaşmasıyla teknik direktör olarak kulüp kariyerinde 700’üncü maçında görev yaptı. Bugüne kadar 699 karşılaşmada 318 galibiyet, 164 beraberlik ve 217 yenilgi yaşayan Yanal’ın çalıştırdığı takımlar, 1195 gol atıp kalesinde 928 gol gördü.

NET POZİSYONLAR KAÇTI

Karşılaşmanın ilk yarısında tüm hatlarıyla defansa çekilen Antalyaspor, kendi yarı sahasında Beşiktaş’a boş alan bırakmamaya çalıştı. Beşiktaş ise topun ve oyunun kontrolünü eline alarak, Antalyaspor savunmasını aşmaya çalıştı. Maçın 10. dakikasında ilk gol pozisyonu yakalayan Beşiktaş’ta sağ kanattan ceza sahasına giren Rosier, topu kaleyi karşıdan gören bir noktada bulunan Ljajic’e bıraktı. Ljajic’in bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Boffin güçlükle çeldi.  Dakikalar ilerledikçe Antalyaspor’u ceza sahasına hapseden Beşiktaş, 27. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren N’Koudou, kaleciyi geçtikten sonra açısını kaybedince topu kale önüne çıkardı. Tehlikeli bölgedeki topu savunmadaki Naldo uzaklaştırdı. Maçın 37. dakikasında Fredy’nin hatalı pasıyla topla buluşan Larin, Boffin’in de kalede olmamasından faydalanıp vuruşunu yaptı. Ama Boffin hızlı davranıp topu kontrol etti.

GÖKDENİZ YİNE BEŞİKTAŞ’A ATTI

Karşılaşmanın ilk yarısında neredeyse hücumu hiç düşünmeyen Antalyaspor, 39. dakikadaki ilk şutunda öne geçmeyi başardı. Eren Albayrak’ın sol kanattan ortasında kale önünde Gökdeniz Bayrakdar’ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak sol köşeden ağlarla buluştu ve Antalyaspor skoru 1-0 yaptı. Beşiktaş’a karşı bu sezon ikinci maçına çıkan Gökdeniz Bayraktar, ikinci golünü attı. Bu golle Antalyaspor soyunma odasına 1-0 önde gitti. Rachid Ghezaal, 15. maçında 10. asistini yaparak Beşiktaş formasıyla önemli bir performans gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.