“AREL”li Gençlerden Ambalaj Tasarım Sergisi

“AREL”li Gençlerden Ambalaj Tasarım Sergisi

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Yüksek Lisans programında eğitim olan öğrenciler, tasarım çalışmalarını, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtıkları sergiyle sanatseverlerle buluşturdu.

Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans öğrencilerinin hazırladığı ‘Ambalaj Tasarımı İle Arel Üniversitesi’ isimli serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Küçüksavaş, öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

‘Toplum ve iş hayatıyla buluşturuyoruz' 

Açılışta konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, üniversitelerin organizasyonlarını toplum ve iş hayatıyla buluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Aslında üretmiş olduğumuz mamüllerin marka değerinin yanı sıra, sunuşu daha önemlidir. Dış tasarım ve görselliğe hitap eden objeler algıda seçiciliği ön plana çıkarıyor. Bu çalışmayı bu açıdan çok önemsiyorum. Önceleri, üniversite eğitimi alırken, hayatın içinden bir miktar uzak olarak, uygulama yapmadan piyasaya çıkmanın zorluklarını yaşıyorduk. Şimdi ise bu tarz çalışmalar öğrencilere yardımcı oluyor. Eğitim ve teknolojiyi yakaladığımız her an, başarı kaçınılmaz olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. 

‘İlk kez dışarı açılıyoruz' 

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Küçüksavaş ise, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın her konuda kendilerine destek olduğunun altını çizerek, “ Aziz Yeniay bizleri sürekli destekliyor hiçbir zaman desteğini bizden esirgemiyor. İnanıyorum ki, birlikte yaptığımız çalışmalar daha ileri taşınacak. Enstitüler olarak ilk kez dışarı açılıyoruz. Emeği geçen öğretim üyelerimiz ve gençlerimize teşekkür ederim.”dedi.

Sergideki çalışmaların yürütücülüğünü gerçekleştiren Doç. Dr. Müjde Ayan ise, yüksek lisans programı olarak ilk kez sergi açtıklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda da bu tür çalışmaları sürdürmek istediklerini söyledi. 

29 öğrencinin kitap kapakları, müzik albümleri ve ürün tasarımlarına kadar 70’e yakın çalışmasının yer aldığı sergi, 26 Haziran’a kadar sanatseverler tarafından gezilebilir.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.