Arnavutköy Belediyespor’dan müthiş başlangıç

Arnavutköy Belediyespor’dan müthiş başlangıç

Bölgesel Amatör Lig 11.Grubun zorlu karşılaşmalarından olan Arnavutköy Belediyespor ile Büyükçekmece Belediyespor arasında oynanan mücadelede ev sahibi takım 3-0 galip gelerek lige fırtına gibi başlangıç yaptı.

 Bölgesel Amatör Lig 11.Grubun zorlu karşılaşmalarından olan Arnavutköy Belediyespor ile Büyükçekmece Belediyespor arasında oynanan mücadelede ev sahibi takım 3-0 galip gelerek lige fırtına gibi başlangıç yaptı.


Geçtiğimiz sezon ligde fırtına gibi esen ve sezonun son haftalarında puan farkı ile şampiyonluğunu ilan eden 9.grup şampiyonu Arnavutköy Belediyespor kura çekimlerinde 11.gruba düştüğünde birçok spor adamının dediği gibi ‘ölüm grubu’ teorisi Arnavutköy Belediyespor cephesinde aslında sevinçle karşılandı. Zira ilk maçın ardından kazanan Arnavutköy Belediyespor 3 puanı 3 güzel golle buldu.

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren her iki takımda birebir baskılı futbolu ile sahaya çıktı. Büyükçekmece Belediyespor Serdar Akdoğan, Oğuz Saltabaş, Ali Işık üçlüsü ile Arnavutköy Belediyespor ceza sahasında etkili olmaya çalışırken Arnavutköy Belediyespor defans bloğu inanılmaz gayretleri ile tüm tehlikeleri bertaraf etmeyi başardı. Arnavutköy defansının yeni transferleri Gür Ege Gürel, Sarper Salih Ağca ikilisi harika uyumu ile rakiplere göz açtırmadı. Karşılaşmanın 10.dakikasında ısrarcılığın ve iyi takibin eseri güzel bir gol izledik.

Ahmet Şen sol kanattan yapılan ortayı düzeltmekte zorlanınca top ayağından açıldı, kalecinin yetişmesine izin vermeden tekrar topa sahip olan Ahmet Şen Büyükçekmece kalecisi Savaş Özdemir’in kapattığı köşeden topu filelere gönderdi skoru 1-0 yaptı. Bu gol Arnavutköy Belediyespor cephesinde büyük sevinç yaşattı. İlk yarı sonlarına kadar adrenalin en üst seviyede geçti. Fakat başka gol sesi çıkmadı.

Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Arnavutköy Belediyespor ikinci yarı başlarında baskılı futbolu ile rakibinden 1 gol daha çıkarma çabaları 60.dakikada sonuç verdi. Ceza sahası dışında topla buluşan günün başarılı ismi Fatih Dalgıç son çizgi üzerinde rakip oyuncu tarafından düşürülünce Hakem Yalçın Taşkınfurat penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını gole çeviren Serkan ile skoru 2-0 a taşıdı. Golden sonra oldukça rahatlayan fakat bir okadar da hırslanan Arnavutköy Belediyespor oyuncuları rakip Büyükçekmece Belediyespor’a göz açtırmadı. Bu dakikalarda rakip baskı kurma çabaları boşa çıktı. Sahanın en iyilerinden diyebileceğimiz Samet Bektaş bu dakikalarda sergilediği futbol ile tribünlerden büyük beğeni topladı. Sol kanatta boşluk yakalama isteyen Büyükçekmece spor karşılarında Sinan Kayhan ve Sarper Salih Ağca’yı geçemeyince atakları sonuçsuz kaldı. Bu güzel karşılaşma bu skorla biter dediğimiz anlarda hakemin 5 dakikalık uzatma göstermesi ile hareketlenen Arnavutköy Belediyespor Fatih Dalgıç ile inanılmazı başardı ve söke söke bir gol daha buldu. Büyükçekmece spor defansının hatasını affetmeyen Fatih rakibinden önce kaptığı topla ceza sahasına daldı kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sert şutunu kaleci Savaş Özdemir aynı güzellikle kurtardı dönen topa zor pozisyonda dokunan Ahmet Şen topu ağlarla buluşturdu karşılaşmanın skorunu tayin etti 3-0.

Karşılaşma bu skorla sona ererken Arnavutköy Belediyespor da oynadıkları futbolla büyüleyen Aytaç Şahinkaya, Samet Bektaş, Fatih Dalgıç, Sinan Kayhan Gür Ege Gürel yıldızlarını parlatan oyuncular oldu. oyuna sonrada giren Volkan Sipahi, Gökhan Öztürk ve S.Güven Alşak oyunda kaldıkları süre içinde yorgun Büyükçekmece defansına zor anlar yaşattılar.

Başkan Üner kura çekimi sonrası yaptığı açıklamalarda ligde son haftaya girene kadar şampiyonluğun belli olmayacağı bir gruba düşmenin aslında futbolcuların üzerinde olumlu etkisi olduğunu ifade etmişti. Üner, ‘’ Teknik direktörümüz Adnan Keskin’in her zamanki taktikleri ile ligin başlamasına saatler kalaya kadar ilk on biri bizlere dahi göstermemesi renk vermemesi sonrası açıkça ifade etmeliyim ki bizlerde tedirgindik yaratmıştı. Fakat maç saatine sayılı dakikalar kala soyunma odaları bölgesinde dolaşırken futbolcularımın motivasyonu öylesine yüksek seviyede gördüm ki yanından geçtiğim futbolcularım beni görmediler. Bu iyi motivasyonun belirtisi beni sevindirdi. Sahaya çıkan tüm futbolcularımı canı gönülden kutlarım. Galibiyeti hakeden futbol ile lige kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu çok büyük bir sevinç. 90 dakika öncesi Büyükçekmece Belediyespor’un mutlak favori gösterildiği karşılaşmada baskılı futbolu ile 3 gol 3 puan çıkartan futbolcularımı teknik heyetimizi kutlarım’’ dedi.

Stat: Arnavutköy Hasan Doğan
Hakemler: Yalçın Taşkınfurat, Serhat Aydın, Ali Tuna, Taylan Özgür Arslan(4.hakem)
Arnavutköy Belediyespor: Nihat Şen, Serkan Cinaz, Sinan Kayhan, Gür Ege Gürel, Sarper Salih Ağca, Samet Bektaş, Ahmet Şen, Fatih Dalgıç, Recep Serkan Çetintaş, Mustafa Kaplan, Aytaç Şahinkaya
Yedekler: Anıl Tezcan, Erdoğan Akhisar, Semih Abdullah, Volkan Sipahi, Gökhan Öztürk, Murat Kefeli, Salih Güven Alşak
Büyükçekmece Belediyespor : Savaş Öztürk, Serkan Urgancı, Serkan Acar, Tolga Burulday, Fuat Ateş, Muhammed Emin Bakan, Muzaffer Özkaya, Oğuzhan Şenyiğit, Ali Işık, Oğuz Saltabaş, Serdar Akdoğan
Yedekler: Gürcan Yücelik, Eyüp Yanmış, Burak Korkakçı, Çağrı Şimşek, Eren Ahmet Balkan, Hikmet Cem Kiran, Ali Arashan Altuntaş






















Haber-Foto : Hakan Songur/ Murat Demirci

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.