Atletizmin kalbi İstanbul'da atacak

Atletizmin kalbi İstanbul'da atacak

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nun, orta vadede Türk atletizminin gelişimine büyük katkısı olacağını söyledi.

18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası öncesi İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey ve Milli atlet Nevin Yanıt, basının karşısına çıktı.

Şampiyonanın yapılacağı Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nun konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 85 yıldır Balkan ülkelerini bir araya getiren geleneğin salon ayağı olan şampiyonanın 18.’sine ev sahipliği yapacaklarını söyledi. 2009, 2010 yıllarında düzenlenemeyen şampiyonanın geçtiğimiz yıl ilk kez Yunanistan dışına çıktığını belirten Terzi, “12 Balkan ülkesinden 183 atlet, Türk sporseverlerin karşısına çıkacak. Balkanlı atletlerin Avrupa ve Dünya şampiyonaları öncesinde uluslararası arenada kendilerini son kez deneme fırsatı buldukları bir şampiyona. Yani bakıldığında, atletlerin bu şampiyonada elde edeceği dereceler ile diğer önemli organizasyonlarda ne yapacaklarını öngörebiliriz” dedi.

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği’nin (ABAF) Asbaşkanlığını da yapan Mehmet Terzi, şampiyonada iddialı olduklarını, 39 kişilik kadro ile mücadele edeceklerini söyledi. Nevin Yanıt, İlham Tanui Özbilen, Polat Kemboi Arıkan gibi önemli isimlerin kadrolarında yer aldığını belirten Terzi, yakaladıkları ivmeyi bu şampiyonaya yansıtarak başarılı olmak istediklerini ifade etti.

Türk atletizminde hedeflerin büyüdüğünü vurgulayan Terzi, önem derecesi yüksek şampiyonalar öncesi Balkan Şampiyonası’nın kendilerini deneme ve ölçme yeri olduğunu, asıl hedeflerinin Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyatlar olduğunu söyledi.

2 Ayda 51 Türkiye Salon Rekoru

Dünya Salon Şampiyonası için inşa edilen salonun şampiyona sonrası da hizmet vermeye devam ettiğine dikkat çeken Terzi, son yıllarda yükselen bir grafik içerisinde olan Türk atletizminin salon ile birlikte yeni bir ivme kazanacağını söyledi. Gelecekte daha büyük başarılar kazanacaklarına vurgu yapan Terzi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Aralık 2012 – 10 Şubat 2013 tarihleri arasında salonumuzda 9 yarışma düzenlendi. Bu yarışmalara; 667’si 16 Yaş Altı, 1190’ı Yıldız, 397’ı Genç ve 314’ü de büyükler olmak üzere toplam 2568 atlet, katılım gösterdi. Yarışmalar sonunda 28’i Yıldızlar, 17’si Gençler, 4’ü 23 Yaş Altı ve 2 tanesi de Büyükler kategorilerinde, toplam 51 Türkiye Salon Rekoru kırıldı.

Yarışmalar dışında da salonumuz haftanın 7 günü hizmet vermektedir. Milli takım kamplarımızın birçoğu salonumuzda yapılmaktadır ve atletlerimiz, günde iki antrenman yaparak yarışmalara hazırlanmaktadır.”


Terzi’nin ardından konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey ise Türk atletizminin son yıllarda önemli bir ivme kazandığını vurgulayarak, Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nın da çok başarılı bir şekilde düzenleneceğine inandığını ifade etti.

Yanıt: Şampiyonada iyi bir derece bekliyorum

Bu sezon üçüncü kez piste inecek Milli atlet Nevin Yanıt, Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda iyi bir derece beklediğini dile getirdi.

2-3 Mart’ta İsveç’in Göteborg kentinde yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası öncesi son performansını görme fırsatı bulacağını söyleyen Milli atlet, “Bu sezon iki kez piste çıktım. Belçika'da 8.19'luk bir derece elde ettim. Ama bu benim gerçek performansım değil. Balkan Şampiyonası'nda iyi bir derece bekliyorum” diye konuştu.

“Rakibiniz yoksa, rakibiniz kendiniz olursunuz” diyen Yanıt, üst üst iki kez Avrupa Şampiyonu olduğunu, salonda da bunu başarıyı elde etmek istediğini söylerken, altın madalya için İsveç’e gideceğini, Balkan Salon Şampiyonası’nda alacağı derecenin belirleyici olacağını ifade etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.