Avrasya koşuldu, Elvan ikinci oldu

Avrasya koşuldu, Elvan ikinci oldu

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda 15 kilometre koşuda erkekler ve kadınlarda ilk sırayı Etiyopyalı sporcular elde etti. 15 kilometrelik koşunun kadınlar klasmanında ikinciliği milli atlet Elvan Abeylegesse elde etti.

Boğaziçi Köprüsü'nden Sultanahmet Meydanı'na kadar koşulan yarışın 15 kilometre kategorisinde, erkeklerde Etiyopyalı Biruk Demiye 43 dakika 57 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Aynı ülkeden Birhan Nebebew Tesfaye 43.59'luk derecesiyle ikinci, Kenya'dan Vectar Kirui ise 44.37'lik zamanıyla üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde Türkiye adına yarışan Mert Girmalegesse ise 45.24'lük zamanıyla 4. sırada kendisine yer buldu. 

MİLLİ ATLET ELVAN 2. OLDU 

15 kilometrelik koşuda kadınlarda, birinci 48 dakika 38 saniyelik derecesiyle Etiyopya'dan Seboka Seyfu olurken, milli atlet Elvan Abeylegesse 49.29'luk zamanıyla ikinci, yine Türk atlet Türkan Özata ise 51.22'lik derecesiyle üçüncü oldu.



STARTI KADİR TOPBAŞ VERDİ
Bu yıl ilk kez "Altın" kategoride düzenlenen 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nun startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi. 

Toplam 88 ülkeden 13 bin atletin katıldığı maraton, Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlarken, koşucular Sultanahmet Camisi'nin girişinde yarışı tamamladı. 

Yarışa 88 ülkeden yaklaşık 13 bin atlet ve 100 bin sporsever katıldı. Atletler, maratondaki 3 ayrı kategoride madalya kovaladı. Toplam 1 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda 8, 15 ve 42 kilometre olmak üzere 3 farklı kategoride yarışlar yapıldı, halk koşusu gerçekleştirildi. 

Maraton koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50'şer bin dolar para ödülü veriliyor. İkinci atletlere 25'şer bin dolar, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere de 8'er bin dolar takdim edilecek. 

İstanbullular, hem Android, hem iOS cihazlar için hazırlanan 'VMaraton' uygulaması ile 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu ile ilgili tüm bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşabildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.