Aynı yakanın iki farklı yüzü Esenler ve Fatih

Aynı yakanın iki farklı yüzü Esenler ve Fatih

İstanbul, Esenler semtinde kiracılar ve evini satmak isteyenler kışı beklerken Fatih semtindeki halk yazın gelmesini bekliyor.

 Kozmopolit bir şehir olan İstanbul’un Fatih Bölgesi’nde yoğun olarak öğrenciler ikamet ederken Esenler bölgesinde Anadolu’dan ve Doğu’dan gelen ailelerin ikamet ediyor olması konut alım satımını ve kiracıların eve çıkma dönemini etkiliyor. Konut alım satımda Esenlerde kış aylarında canlılık yaşanırken Fatih bölgesinde canlılık yaz aylarında yaşanıyor. 


 Esenler semti Yavuz Selim Mahallesinde Emlakçılık yapan  Zeki Şanlı: “ Burada daha çok çalışan kesim bulunuyor ve yaz döneminde patronlar tatilde olduğu için çalışan kişiler kış döneminde daha rahat ev alma olayını gerçekleştiriyor.“ dedi.
 Kentsel dönüşümün insanlarda kafa karışıklığı oluşturduğunu ve Esenler sakinlerinin bu duruma kaygı duyduğunu vurgulayan Şanlı: “Kentsel dönüşüm olacak mı Esenler değişecek  mi?  diye gelip insanlar soruyorlar. Herkesin değişik endişeleri var.  Bizde bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yavuz Selim Mahallesinde herhangi bir değişiklik yok” dedi.
 Fatih Semti Çapa civarında Emlakçılık yapan Hilmi Keskin ise yaz dönemlerinde satışların ve kiracıların arttığını belirterek “Genelde bu bölge öğrenci mekanı olduğundan dolayı bizde canlanma yaz mevsiminde oluyor. “


Sevil Karaca

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.