Bağcılar'da kadınlar meslek sahibi oluyor

Bağcılar'da kadınlar meslek sahibi oluyor

Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin yeni dönem açılışı yapıldı. Merkez’de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi 30 farklı branşta açılan meslek edindirme kurslarına yaklaşık 850 kadın kayıt oldu.

 Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan resim, folyo, mefruşat, giyim, okuma yazma kursu, bilgisayar kullanımı, ney ve gitar gibi 25 farklı kursa 735 kişi kayıt yaptırırken, İŞKUR tarafından açılan, çağrı merkezi operatörlüğü, bilgisayarlı muhasebe, aşçılık, hasta ve yaşlı bakımı, yardımcı annelik gibi 5 farklı branştaki kurslara ise toplam 96 kişi kayıt oldu.

Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Azmi Torun, başkan yardımcıları, birim müdürleri ile çok sayıda kadın katıldı.


AYAKLARIYLA RESİM YAPIYOR
Program, Engelli Ayşe Işık’ın ayaklarıyla yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışı ile başladı. 5 yaşında geçirdiği bir kaza sonucunda kollarını kaybeden Işık, 27’inci sergisini Bağcılar’da açtı. Işık’ın ayağıyla kısa sürede bir resim çizmesi, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde geçtiğimiz yıl açılan kurslar kapsamında yaklaşık 2 bin kişiye sertifika verdiklerini söyledi. 200’ün üzerinde kursiyerin iş sahibi olduğunu söyleyen Çağırıcı, pek çok bayanın da evinden çalışarak aile bütçesine katkı sağladığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.