Bağış: Kemal Bey, yüreği yetiyorsa İstanbul için bir daha aday olsun

Bağış: Kemal Bey, yüreği yetiyorsa İstanbul için bir daha aday olsun

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin hiç şansı olmadığını savundu.

CHP’ye meydan okuyan Bağış, “Kemal Bey, koltuğu kaybetmek istemiyorsa yüreği yetiyorsa gelsin bir daha aday olsun. Bizim adayımızın kim olacağı çok önemli değil. Biz inşallah yüzde 60-70 oy alacağız.” dedi.

Bakan Bağış, Maltepe AK Parti teşkilatı tarafından Cevahir Otel Asia’da düzenlenen ‘AK Parti Sivil Toplum Buluşmaları’ toplantısına katıldı. Egemen Bağış, İstanbul Belediye Başkanlığı'nı AK Partinin büyük bir farkla kazanacağını savunarak, “Kemal Bey, ününü, İstanbul’a başkan adayı olmakla kazandı. Buradan kendisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Koltuğu kaybetmek istemiyorsa yüreği yetiyorsa gelsin bir daha aday olsun. Bizim adayımızın kim olacağı çok önemli değil. Konu, AK Parti’den kimin aday olacağı değil, seçimi büyük bir farkla kazanacağıdır. Biz inşallah yüzde 60-70’lik performansı ortaya koymak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, CHP içinde çatışmaların olduğunu ifade eden Bağış, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün partiye alınması için oyunların döndüğünü savundu. Kılıçdaroğlu’nun zor durumda kaldığını ileri süren Bağış, “Sayın Genel Başkan Kemal Bey, çok kötü bir tuzağa düştü. Belirli çevreler tuzak kurdular, adamcağızı mayına bastırdılar. Bir fenomen yarattılar. Sarıgül fenomeni. Öyle bir ortam oluştu ki Sarıgül’ü partiye alsa, koltuğu kaybedecek, almasa adamı kahraman yapacak. Her halükarda kaybediyor. Mayına bastı. Allah, bu genel başkanı CHP’nin başından eksik etmesin. Her gün sağlığına dua ediyoruz. Daha iyisini bulamazlar.” diye konuştu.

‘KIŞANAK BAYRAĞA SAYGIYI İMRALI İÇİN YAPTIYSA YEMEYİZ’

BDP Milletvekili Gülten Kışanak’ın, Türk bayrağına saygıyı İmralı'ya gitmek için yaptıysa buna kanmayacaklarını ifade eden Bağış, daha samimi olmaya çağırdı. Bağış, şöyle devam etti: “Geçen BDP’den sayın Gültan Kışanak bir yerde eğilmiş Türk bayrağını kaldırmış. Bu takdir edilecek bir hareket, kendisini takdir ediyorum. Ama şunu da bilsin. Eğer İmralı'ya gitmek için kullandıysa bunu yemeyiz. Biraz daha samimi olmaları gerekir. Eğer bu ülkede herkesin yaşayacağı bir ortam hazırlamaya varlar ise biz her zaman buradayız.“

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.