Bahçeli’den Enis Berberoğlu açıklaması

Bahçeli’den Enis Berberoğlu açıklaması

“Yargıya saygımız var, mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacağız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli grup toplantısının ardından da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verilen yeniden yargılama kararla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

* Yargıya saygımız var mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız.

* Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve genel kurula geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır.

“MAŞALIK YAPANLAR HESAP VERECEK”

Grup toplantısındaki konuşmasına Milliyetçi Hareket Partisi’nin 52’inci kuruluş yıl dönümüne atıfta bulunarak başlayan Bahçeli şunları söyledi:

* Demokrasi dışı arayışlara heves edenler, dış güçlerden medet umanlar, alayınızı uyarıyorum. Girdiğiniz yolun sonu uçurumdur.

* Cumhur İttifakı yıkılmadan, MHP teslim alınmadan bu milleti parçalayamaz, yıkamaz, karanlığa çekemezsiniz. Yaparız diyen varsa hodri meydan. Vallahi buradayız.

* İkaz ile hatırlatıyorum, Türkiye düşmanlarının dolduruşuna gelip maşalık yapanlar mahşeri vicdan karşısında hesap vereceklerini unutmasınlar.

* Cumhur İttifakını iki ana paydaşı olan MHP ve AK Parti dışındaki partiler Türk siyasetindeki içten içe çürümenin yegane failleridir. Ne dedikleri bellidir ne de duruşları berraktır.

“CHP, HDP’YE SİYASİ CORONADAN DOLAYI MESAFE KOYMUŞTUR” 

* Derin çatlaklar, gayri ahlaki irtibatlar demokrasi kültürümüz açısından kaygı vericidir. Malum partilerin telaş içinde birbirlerine gidip gelmeleri oldukça sıklaştı. Merak ediyoruz; bayram değil seyran değil bunların kulağına kim neyi fısıldadı?

* CHP ile HDP arasındaki görüşme trafiği gözümüzden kaçmamıştır. Basın toplantısı CHP kurnazlığı nedeniyle yapılmamıştır. CHP Genel Başkanı, HDP’ye karşı siyasi coronadan dolayı sosyal mesafe koymuştur.

* CHP ile HDP kimi kandıracaklarını zannediyorlar. Madem basının karşısına çıkmaya cesaretiniz yok, o zaman niye görüşüyorsunuz? Haydi korkuyorsunuz diyelim, o zaman neden yürek yemiş gibi konuşuyorsunuz.

* Birbirlerinin yanında dahi duramayanlara Türkiye emanet edilir mi? Arka kapıda buluşmayın, aile fotoğrafına girmekten kaçınmayın, çıkın sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduğunuzu öğrenelim.

“KILIÇDAROĞLU’NUN EKONOMİDEN ANLADIĞI BUYSA VAY HALİMİZE”

CHP Genel Başkanı, geçen hafta İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın Temel Atma Töreni'nde yapmış olduğu konuşmayla HDP'yi temsil ettiğini gıyaben de olsa bir kez daha ispatlamıştır.

Kılıçdaroğlu, uluslararası piyasaların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Hazine'ye verdiklerinden daha düşük faizle kredi verdiklerini söyleyerek ya siyasi kulvarındaki değişikliği teyit etmiş ya da Farabi'nin cahil siyaset kavramına yeni bir boyut eklemiştir.

Gerçek olan şudur: CHP Genel Başkanı'nın, Hazine'nin tahvil ihracı ile uluslararası finansman kuruluşlarından proje kredisi sağlanması konusundaki ayrımı bilmediği ya da çarpıttığı ortaya çıkmıştır. Çok taraflı kalkınma bankalarından yapılan özel amaçlı proje finansmanı kredilerinin şartları ile bütçe finansmanı amacıyla yapılan hazine tahvil ihraç getirilerinin mukayesesi tarihi bir hatadır. Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden anladığı buysa, vay milletimizin haline, vay CHP'ye oy veren vatandaşlarımızın kırılan hayallerine. Bunlar Martın sonu bahar diyorlardı, kast ettikleri meğerse kara kışmış, bıçak gibi ayazlara ön hazırlıkmış.

“İZMİR ÖZERK BİR YÖNETİM KURDU DA HABERİMİZ Mİ YOK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, devlet içinde devlet değildir. Devlet tektir, herkes duysun ve bilsin ki bu devlet Türkiye Cumhuriyeti'dir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa, bunun izin mercii, onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. İzmir'de özerk bir yönetim kuruldu da bizim mi haberimiz olmadı? Bu sorumsuz, sakat ve sorunlu açıklamayla Kılıçdaroğlu ne yapmaya çalışıyor? Neyin kozasını örüyor? Nereye varmak istiyor?

CHP'li belediye başkanları, belediye işlerinden başka her şeye burunlarını sokmaktadır. Kimisi 2023 yılında iktidar değişikliği olacak der, kimisi rektörlere mektup yazar, kimisi de bir yalana bin yalan katıp milleti aldatır. Bu devran böyle gitmeyecek, bu kervan bu şekilde ilerlemeyecek.

BOĞAZİÇİ OLAYLARI

* Türk gençliğinin heyecanlarını, duygusallıklarını, hayata eleştirel bakışlarını istismar etmek isteyen grup ve örgütler her zaman var olmuştur. Biz yurt odalarında bir simiti bölüşüp yiyen, sıcak bir çay içmek için borç para isteyen geçmişten gelen bir camiayız.

* Analara sesleniyorum, evlatlarınıza sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu’nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın. Öğrenci başka, terörist başkadır.

“HAYSİYETLİ SÖZLERİMİZ OKYANUS ÖTESİNDEN CEVAPLANIYOR”

* Avrupa Parlamentosu Türkiye eski Raportörü Piri'nin Boğaziçi Üniversitesi'nde konuşlanan örgütlere, Sorosçu Osman Kavala'ya, terörist Demirtaş'a destek açıklaması sadece mizah dergilerine konu olacak bir meczupluktan ibarettir. Ve değersizdir.

* ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün endişe duyduklarını ileri sürmesi de çelişki yumağıdır. Bu sözcünün, daha bir ay önce Kongre binalarına yapılan baskını, yaşanan çatışmaları, beş kişinin ölümünü, hatta Biden tarafından darbe iddialarını hafıza kayıtlarından çıkardığı anlaşılmaktadır. Bize göre herkes kendi işine bakmalı, kendi önünden yemeli, kendi söküğünü dikmekle meşgul olmalıdır.

* Gösterdiğimiz haklı tepkiler, terör örgütlerine yönelik haysiyetli sözlerimiz Okyanus ötesinden cevaplanıyor. Biz teröristlere yükleniyoruz, dijital terör, dijital faşizm, despot nitelikli post truth dönemin elebaşları oklarını bize yöneltiyor.

“TWİTTER’A BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

* Geçen hafta Twitter, bazı paylaşımlarıma sansür uyguladı, kısıtlama getirdi. Demek ki çok doğru yoldayız, sözümüz ve tespitimiz çok isabetliymiş.
Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar, merhum vatan şairimiz Namık Kemal'in dediği gibi; ‘Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten.’

* Twitter'in beğenmediği şu mesajımı yeri gelmişken tekrarlamakta fayda mülahaza ediyor ve boyun eğmeyeceğimizi haykırıyorum:
“Sırtlarını ajanlara, zalimlere, karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir.”

* Görüşüm aynıdır, düşüncem aynıdır, beklentim aynıdır. Nitekim teröristlerin başı ezilmelidir. Biz Türkiye'yiz, Türk milletiyiz, her gün korkakça yaşamaktansa bir gün kahramanca şehadeti dileriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.