Bahçelievler'de teröristlere ait patlayıcı ele geçirildi

Bahçelievler'de teröristlere ait patlayıcı ele geçirildi

İstanbul ve Hakkari polisinin koordineli yürüttüğü operasyonda 3 kilo 500 gram A4 plastik patlayıcı, silah ve düzenek ele geçirildi. Operasyonda, eylem hazırlığında olan 2 örgüt üyesi gözaltına alındı.

Hakkari Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınırdan geçiş yaptığı sırada gözaltına alınan örgüt üyesi H.S'nin üzerinde yaptığı aramada 2 adet bomba düzeneği buldu. Örgüt üyesinin 'düzeneği İstanbul'da kullanacaktım' demesi üzerine H.S., uçakla İstanbul'a gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan H.S.'nin Hakkari'de yakalanmadan 1 ay önce İstanbul'a geldiği tespit edildi. 

Bu arada örgüt üyesi H.S.'nin 1 ay önce geldiğinde Bahçelievler'de kız arkadaşının evinde kaldığı belirtildi. İstanbul terörle mücadele polisi, H.S'nin kız arkadaşının kaldığı bu eve operasyon yaptı. Evde yapılan aramalarda, 3,5 kilo A4 patlayıcı ve bomba düzenekleri buldu. Ayrıca 2 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. 

Öte yandan polis, operasyonu kameraya kaydetti. Hakkari ve İstanbul'da yapılan aramaların yanı sıra ele geçirilen A4 patlayıcı ve patlayıcının içerisindeki çiviler görüntülere yansıdı. 

POLİS OPERASYONU GENİŞLETTİ 

Şüphelinin verdiği ifadelerden yola çıkarak operasyonu genişleten polis, H.S ile irtibatlı olduğu belirlenen örgüt üyesi O.A'yı da gözaltına aldı. Eylem hazırlığında olduğu belirtilen iki şüphelinin 17 Nisan'da Kozlu Mezarlığı'nda bulunan patlayıcılarla ilgili gözaltına alınan R.A. ile irtibatlı olduğu öğrenildi. 

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul'da sansasyonel bir eylem hazırlığındayken yakalandıklarını ifade etti. Şahısların birden fazla eylem için hazırlık yaptıkları kaydedildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.