Bahçeşehir Üniversitesi'nden Afrika açılımı

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Afrika açılımı

Bahçeşehir Üniversitesi, Kampüsüm Dünya sloganıyla gerçekleştirdiği yurtdışı açılımlarına devam ediyor. Rota bu kez Afrika…

BAU Fas ziyaretinin ilk gününde Dışişleri Bakanı Dr. Sadeddin Osmani, İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mustafa Hilfi, Ulaştırma Bakanı Aziz Rabah, Devlet Bakanı Abdullah Baha ve Parlamento ve Sivil Toplumla İlişkilerden Sorumlu Bakan Habib Eş-Şobani ile görüştü. 

FAS PROJENİN BİR PARÇASI OLACAK

Türkiye ile Fas arasında kurulan bağların güçlendirilmesi gerektiğini belirten BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Afrika'nın Avrupa'ya açılan kapısı Fas'ın, yakın zamanda BAU'nun Kampüsüm Dünya zincirinin bir parçası olacağını müjdeledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dışişleri Bakanı Osmani, "BAU, Türkiye'de önemsediğimiz üniversitelerin başında geliyor. Karşılıklı çalışmalarımızın artırılması için bu ziyaret büyük öneme sahip" dedi. BAU Heyeti Dışişleri Bakanı Osmani'ye, BAU'da Afrika Araştırmaları Merkezi açılacağı ve dijital dünyanın yön verdiği yeni diplomasi anlayışına ilişkin çalışmalar yürütüleceği bilgisini verdi.

FAS'A İLETİŞİM KAMPÜSÜ GELİYOR

İletişim Bakanı Mustafa Hilfi ile görüşen Heyet, Fas'ın medya ve iletişim alanında sahip olduğu altyapı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fas'ın gelişmekte olan iletişim sektörlerine katkı sağlayacak yatırımların yapılması konusunda görüş birliğine varılırken özellikle sinema ve medya alanında Fas'ta bir merkez ve okul kurulması kararı alındı. Fas'ta kurulacak İletişim merkezi yeni medya ve sinema alanlarının yanı sıra gazetecilik ve TV çalışmaları da yürütecek. 

Haber: İnci Şahin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.