Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi

Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi

Avrupa Yakası 2013 Yılı 1. Dönem Bahçıvanlık Kursu, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin koordinatörlüğünde, Haliç Eğitim Merkezi’nde başladı. Vatandaşların kursa yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Bahçıvanlık Kursu, 2013 Yılı I.Dönem eğitimine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Haliç Eğitim Merkezi’nde 25 Şubat’ta yapılan törenle başladı. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin koordinatörlüğünü üstlendiği kurs açılışında katılımcıların heyecanı yüzlerine yansıdı. 2012 II. Dönem Kursiyerlerine de sertifikalarının verildiği tören, kutlama havasında geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park Bahçeler Müdürlüğü ile Eyüp Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. koordinatörlüğünde Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen 2013 I. Dönem Bahçıvanlık Kursu; Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Eğitim Merkezi’nde başladı. Bahçıvanlık Kurslarına meslek sahibi olmak isteyenler, bahçıvanlığı daha profesyonelce sertifikalı olarak yapmak isteyen bahçıvanlar, çiçekçi-fidancı esnafı, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden pratik tecrübelerini arttırmak isteyenlerin yanında hobi olarak yapmak isteyen yediden yetmişe okur yazar olan herkes katılabiliyor. Dersler; haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08:30-16:10 saatleri arasında 36 iş günü (288 saat) boyunca devam edecek ve kurs, 20 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek.

Kursun ilk günü sabah 08:30’da yeni öğrencilerin eğitim gereçlerinin dağıtımı ile başlayan dönem açılışı, 2012 II. Dönem mezunu kursiyerlerin sertifika heyecanı ile şenlik havasında geçti. Dereceye giren 7 kursiyere ödülleri, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Haliç Şefi Nurettin Demir ve kurs eğitmenleri tarafından verildi.
Mezun Kursiyerlere öğrendiklerini uygulamakta başarılar dileyen İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, yeni kursiyerlere de uygulamadan gelen kurs öğretmenleri ile çok önemli bir öğrenim fırsatına sahip olduklarını anlattı.
Kursta, bahçıvan adayları hem teorik hem pratik eğitim alacak olup; verilecek dersler şunlardır:

Proje Okuma, Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Sera Yapım Tekniği, Çevre Koşulları, Dış Mekan Bitkileri, Çim Alan Tesisi, Süs Bitkilerinde Budama, Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele, Kültürel Bakım, Meyvecilik, Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması.

Her yıl yaklaşık 150 kişinin mezun olarak yeni bir meslek kazandığı Avrupa Yakası Bahçıvanlık Kursu 2012 2. Dönem mezunlarına sertifikalarının verilmesiyle tören son buldu. Yeni mezun bahçıvanlar mutluluklarını fotoğraf çektirerek paylaştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.