Bakan Bağış'tan 'Başkanlık' mesajı

Bakan Bağış'tan 'Başkanlık' mesajı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali’ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu horon tepti. Vali Mutlu, elleriyle vatandaşlara balık ekmek ikram etti.

Bakan Egemen Bağış yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan için "O, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı başbakanı oldu, inşallah başkanı da olacak” dedi.

Karnaval havasında geçen festivalde, vatandaşlar bir yandan hamsi ekmeğin tadını çıkarttı, bir yandan da horon tepti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da vatandaşlara balık ekmek ikram etti.

BAKAN BAĞIŞ’TAN “BAŞKANLIK” MESAJI
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rize’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ümraniyelilere Başkabakan Erdoğan’ın selamını ileten Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Allah bu coşkunuzu daim etsin. Biz sizlerden aldığımız destekle Kaçkar dağları gibi dimdik Türkiye’yi her geçen gün daha yükseklere taşımaya devam ediyoruz. Benim bir tezim var. Ben diyorum ki, Bizim ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu üç şehir Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur. Rize’nin ekmeğini yiyip, Rize’nin evladı Siirt’te şiir okuduğu için birileri tarafından hapsedilmişti. Ama İstanbul halkının ona olan muhabbeti tüm Türkiye’ye bir aydınlanma getirdi. Türkiye’nin sorunlarını çözen, sadece bizleri değil, dünyadaki bütün mağdurların ümidi haline gelen bir dünya liderinin olmasına vesile olmuştur. Rize’nin o güzel uşağına ders kitaplarındaki bir şiiri okuduğu bahanesiyle hapse gönderirlerken, artık muhtar bile olamaz demişlerdi. Ama hamdolsun o,
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı başbakanı oldu, inşallah başkanı da olacak.”

“KAÇKAR DAĞLARI GİBİ DİMDİK DURUYORUZ”
Türkiye’nin hak ettiği noktaya gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Bakan Bağış, “Avrupa Birliği sürecinde de bizim kararlılığımızı, bizim o dik duruşluluğumuzu anlayamayanlara geçenlerde sizin memleketinizden bir mesaj göndermiştim. Türkiye’nin yükselişini sindiremeyenler Anzer balı yesinler, üstüne de bir yudum Rize çayı içsinler demiştim. Hamdolsun Avrupa’da Türkiye’nin önüne engel olabileceğini zannedenlere Sayın başbakanımızdan aldığımız güçle, Kaçkar dağları gibi dimdik duruyoruz. Onlara anladıkları dilden cevaplarını veriyoruz. Sizlerle birlikte daha da güçlüyüz. Sizden aldığımız enerjiyle Türkiye’nin yükselmesi yolunda ter dökmeye devam edeceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.