Bakan Müezzinoğlu, CHP'li Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

Bakan Müezzinoğlu, CHP'li Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 33 yıldır yaşadığı ve kendisini milletvekili seçen Avcılar'da Kaymakam ve Belediye Başkanı'nı ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu ile samimi görüntü veren Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, ilçede yapmayı düşündükle

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 20 yılını siyaset yaparak geçirdiği ve toplam 33 yıl yaşadığı Avcılar'a eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte bir dizi ziyarette bulundu. Kaymakamlık binasına giden Müezzinoğlu'nu, Kaymakam Savaş Tuncer, kaymakamlık görevlileri, Kıbrıs Barış Harekatı gazileri karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Müezzinoğlu, kaymakamlık binasında önce 'Özürlüler Kültür Dananışma ve Spor Merkezi'ni ziyaret etti. Burada özürlüler ve ailelerinin sorunlarını da dinleyen Müezzinoğlu'na özürlüler tarafından yapılmış Edirne işi bir üzüm tabağı, tespih ve anahtarlık hediye edildi.

Bakan Müezzinoğlu, ardından da Avcılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait 'Sosyal Market'i ziyaret etti. Kaymakam Tuncer, Avcılar ilçesinde ikamet eden ve yardıma muhtaç olan ortalama 3 bin ailenin tespit edildiğini ve bu aileler için nüfus ve ihtiyaç durumuna göre aylık yardım miktarı belirlendiğini anlattı. Bakan Müezzinoğlu'na bilgi veren Tuncer, belirlenen ailelerin de her ay gelerek ünlü markaların ürünlerinden kredileri oranında aldıklarını söyledi. İlçe sakinlerinin sosyal market yardımı haricinde sağlık ve hukuk sorunlarını da yakinen takip ederek çeşitli yardımlarda bulunan vakıf harcamaları, devletten alınan yardımın iki katından fazla olunca harcamalar da çeşitli firma ve yardımseverler tarafından karşılanıyor. Bakan ziyareti olacağı önceden bilindiği için ziyaret sırasında izdiham yaşandı.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Bakan Müezzinoğlu Cumhuriyet Halk Partili ilçe Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'yi de ziyaret etti. Karşılama ve ziyaret sırasında Müezzinoğlu ile Değirmenci'nin samimi görüntüleri dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu, uzunca bir protokol ile karşılandı. Bakan Müezzinoğlu'nu makamında ağırlayan Başkan Değirmenci, bununla da yetinmeyip kendi makam koltuğunu Müezzinoğlu'na verip hemen yanında başka bir koltuğa oturdu. Kendisine kuru pasta ikram edilen Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanı olarak bunu söylemek zorundayım. Bundan sonra ikramlarda meyve tabağı verirsiniz." şeklinde bir şaka yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Binnaz Toprak da ziyarete sonradan katıldı. Belediye Başkanı Değirmenci, Milletvekili Toprak'a Bakan Müezzinoğlu'nun yanında kendisinin oturduğu koltuğa oturmasını rica etti. Kendisi de konuşmasını yapmak için kürsüye geçti. Avcılar'da siyaseti bir kenara bırakarak ilçeli vatandaşlara en iyi hizmeti nasıl götürebileceklerini düşündüklerini belirten Başkan Değirmenci, hem Sağlık Bakanlığı'nın kendilerini desteklemesini istedi. Hem de ellerinden geldiği ölçüde Bakan Müezzinoğlu'nun arkasında olduklarını dile getirdi. Başkan Değirmenci, önce makam masasında, ardından da kürsüde Bakan Müezzinoğlu'na Avcılar'da faaliyet yürüten SSK Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline dönüştürmeyi planladıklarını, 300 yataklı bir ek hizmet binasının da yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Başkan Değirmenci, bu hastane projesi, 138 yataklı yeni bir huzurevi ile iki park alanı konusunda da maddi anlamda değil, teknik olarak Bakanlığın yardımını istediklerini söyledi. Konuşmasına Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözüyle başlayan Değirmenci, "Sayın Bakanım bizi doğru yönlendirirse vatandaşlarımız hizmeti, hak ettikleri ölçüde alabilirler. Bakanım isterse elindeki sihirli değneği şöyle bir uzatmasıyla Avcılar için olumlu şeyler olacağına inanıyoruz." diyerek bitirdi.

Bakan Müezzinoğlu ise Şeyh Edebali'nin aynı şiirinin ikinci bölümünü okuyarak "Şiirde 'İnsan'ı yücelt ki devlet yücelsin' diyor. O bakımdan biz 75 milyon vatandaşımızı yüceltmeye çalışıyoruz. Sihirli değneğimiz yok ama gönül birliği ile vatandaşımızın her ihtiyacına elimizden geldiği oranda yardım etmek bizim görevimiz." dedi.

Parti merkezli bir görüşten ziyade toplum ve halk merkezli bir görüşe sahip olduklarını belirten Bakan Müezzinoğlu'nu Başkan Değirmenci, Avcılar Barış Manço Kültür ve Dayanışma Merkezi'nde yapılmış bir çiçek tablosu sundu. Başkan Değirmenci'nin bir tablo da milletvekili Binnaz Toprak'a vermek istemesi üzerine yaşanan sicak diyalog da dikkat çekti. Toprak, "Esnaf ziyareti yapacağım diye rahat ayakkabı giymiştim." diyerek hediyesini almaya giderken Bakan Müezzinoğlu da gülümseyerek "Demek artık Cumhuriyet Halk Partisi de alanlara inmeye karar verdi." dedi. Farklı partiler olmasına rağmen öncesinden de birbirlerini tanıdıkları için Değirmenci ve Toprak, bu şakayı gülümseyerek karşıladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.