Bakan Müezzinoğlu: Yaşlılarla ilgili yasal düzenleme 1-2 ay içinde tamamlanır

Bakan Müezzinoğlu: Yaşlılarla ilgili yasal düzenleme 1-2 ay içinde tamamlanır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 65 yaş üzeri vatandaşların şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanabilmeleri için çalışmaların devam ettiğini, yasal düzenlemenin 1-2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu, İstanbul'daki programı kapsamında AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'nı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette eşi Faize Müezzinoğlu da yer aldı. Müezzinoğlu, İlçe Başkanı Bayram Şenocak ve partililer tarafından kapıda çiçekle karşılandı. Daha sonra kahvaltıya geçildi.

Kahvaltı öncesinde yaptığı konuşmasında 33 yılı aşkın bir süredir Avcılar'da ikamet ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Rabbim, inşallah gözlerimi de bu ilçede kapatmayı nasip etsin." dedi. Bakan olduktan sonra Avcılar'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini belirten Müezzinoğlu, ilçeye hak ettiği hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Kahvaltının ardından İlçe Başkanı Bayram Şenocak, Müezzinoğlu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevine girmesine neden olan Ziya Gökalp'ın 'Minarel Süngümüz' şiirinin bulunduğu tabloyu hediye etti.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra basın mensuplarının soruları cevapladı. 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz şehir içi ulaşımdan faydalanabilmeleri için yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, çalışmanın 1-2 ay gibi bir süre içinde tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Müezzinoğlu, 65 yaş üstü vatandaşların bu yasal düzenleme sonrasında şehirlerarası yolculuklardan da yüzde 50 oranında yararlanmalarının mümkün olacağını kaydetti.

Türkiye'de ortalama yaş standardını 80'in üzerine taşımaya çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, "2023'te inşallah bu ortalama yaş standardı için 82, 83'ü hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirirsek 65 yaş üstü vatandaşlar için son 20 yıllarını daha rahat geçirmiş olacaklar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.