Bakanlığın işi sansür yapmak değilidir

Bakanlığın işi sansür yapmak değilidir

Bakan Dinçer, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen 'Siyaset Okulu' programına konuşmacı olarak katıldı. Türk Eğitim sistemine ilişkin bilgiler veren ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Dinçer, programın ardından basın mensuplarının

Bir basın mensubunun "Eğitim-Sen'in iddiasına göre, kitap okuma yarışmasında ek bir liste gönderiliyor. Onda 'Şeker Portakalı' var ikinci bir listede de 'Şeker Portakalı' yok ve bu İl Milli Eğitim Müdürü'nün imzasını taşıyor. Size bunla ilgili bir bilgi geldi mi?" sorusuna, Bakan Dinçer, "Bunu neden bana soruyorsunuz? İl Milli Eğitim Müdürü'ne sorun bunu" diye yanıt verdi. O sırada yanında bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, "Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İstanbul'da 'Yazarlar Okullarda' projesini yürütüyoruz ve bu projede şu an yaşayan yazarlarımızı okullara gönderiyoruz. 78 yazarımız ilçelerimizdeki okullarda yüzlerce öğrenciyle söyleşi yaptılar. Biz hiçbir şekilde kitaplara ilişkin bir seçki yapmıyoruz. Her yıl Milli Eğitim'in yapmış olduğu, kompozisyon yarışmaları, şiir ve öykü yarışmalarında çocuklara bir set olsun diye aynı Bakanlığımızın temel eserlerinde olduğu gibi bir eser belirliyor. Şeker Portakal daha önce okullarda okunan bir kitap. Her yıl belirli kitaplar güncellendiği için bu sene 10 tane belirlenen kitap listesinde Şeker Portakal yer almamış burada. Bir hassasiyet olarak 10 kitap varsa bir yayın evinden 2 kitap olmasın diye yelpaze olabildiğince geniş olsun, hem yazar hem yayıncı noktasında. Bu noktada Şeker Portakal Can Yayınları 'nın ikinci kitabı olduğu için seçilmemiş. Şeker Portakal'ı iki yıl okutmuş oluyoruz" diye konuştu.

"ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARIYORLAR"

İl Milli Eğitim Müdürü'nün açıklamasının üzerine Milli Eğitim Bakanı, "Öküz altında buzağı arama işleri bunlar. Bunlara gerek yok. Milli Eğitim Bakanlığı 'nın işi sansür yapmak değil, biz çocuklarımıza hangi kitap olursa olsun hepsini okutmak istiyoruz" cevabını verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.