Barolar yürüyüşü Anıtkabir'de sonlandırdı

Barolar yürüyüşü Anıtkabir'de sonlandırdı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da alana geldi ancak baro başkanları kol kola girip Feyzioğlu'na sırtını döndü.

Hükümetin hazırlık içinde olduğu çoklu baro sistemine karşı cuma günü Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Ankara'ya yürümeye başlayan baro başkanları, dün sabah saatlerinde başkentin girişinde polis kuvvetleri tarafından durdurulmuş ve yürüyüşlerine izin verilmemişti.

Anayasal haklar ereğince yürüyüşü gerçekleştirmeden alandan ayrılmayacaklarını söyleyen baro başkanları ve beraberindeki çok sayıda avukat, geceyi bölgedeki polis ablukası altında geçirdi. 

Başkentin girişine metreler kala durdurulan baro başkanlarını bu sabah saatlerinde baro başkanlarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ve Gelecek Partisi heyetleri ziyaret etti.

Baro temsilcileri sembolik yürüyüşü gerçekleştirmek için kamu görevlileriyle temaslarını sürdürürken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da alana geldi ancak baro başkanları kol kola girip Feyzioğlu'na sırtını döndü.

Feyzioğlu, 27 saat boyunca kentin girişindeki polis ablukası altında bekleyen meslektaşlarının yanına gelmediği ve aynı saatlerde başka bir grup baro başkanı ile Anıtkabir'den fotoğraf paylaştığı sebebiyle 'baroları bölmek' ile eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.