Baş ağrıları arttı

Baş ağrıları arttı

Çamlıca Medicana Hastanesi Nöroloji Uzmanı Deniz Sicimoğlu Ramazan’da sağlıklı beslenme kurallarına dikkat etmemenin, uzun süreli açlık göz önüne alındığında dayanılmaz baş ağrıları yaşatabildiğini ifade etti.

 Ramazan ayında acil ve nöroloji servislerine baş ağrısı şikâyeti ile başvuran hasta sayısında artış görülüyor. Uyku düzeninin değişmesi, uzun süre aç kalmak, sağlıklı ve dengeli beslenme kurallarına uyulmaması baş ağrısı şikâyetini ortaya çıkarabiliyor.

Her ne kadar gerilim tipi baş ağrısı farklı faktörlerle oluşsa da oruç sırasında; özellikle geceleri sahura kalkılması uyku düzeninin bozulmasına ve oluşan uykusuzluğun yarattığı stres, açlığın da eklenmesiyle kişilerde gerilim baş ağrısına yol açabiliyor. 

Tansiyon hastaları gün boyunca aç kalıp, iftarda aşırı yemek yerlerse, tansiyonları hızla yükselip, beyin kanamalarına neden olabiliyor. Bu yüzden tansiyon hastaları yemek sonrasında hayatlarındaki en şiddetli baş ağrısı ile karşı karşıya kalırlarsa ve bu ağrı ilaçla dinmezse, zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları şart. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.