BDP, 3 ilçede eş zamanlı eylem yapacak

BDP, 3 ilçede eş zamanlı eylem yapacak

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Eşbaşkanı Asiye Koçak, İstanbul’da düzenleyecekleri basın açıklamalarıyla Kürt halkına yönelik komploların protesto edileceğini söyledi.

Bu amaçla Kadıköy, Şişli ve Avcılar’da basın açıklaması yapacaklarını belirten Koçak, “14 yıl önce Kürt halkı ve onun önderi Öcalan’a karşı yapılan komployu şiddetle kınıyoruz.” dedi.

BDP’li Koçak, bazı partililerle İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Koçak, son dönemde yaşanan bazı olayları protesto ettiklerini belirterek hükümeti, demokratik hak taleplerini sabote etmeye çalışmak ve samimi olmamakla suçladı. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasını uluslararası bir komplo olarak niteleyen Koçak, “Eş zamanlı olarak Kadıköy Meydanı, Şişli ve Avcılar Meydanı’nda basın açıklaması yapacağız. Kamuoyunu ve özgürlük savunucularını destek olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Polisin yaptığı operasyonları da eleştiren Kolçak, eş ve kadın cinayetleri sürerken operasyonlarına devam ettiğini savundu. BDP olarak Kürt sorunun çözümü için bir kez daha kararlılıklarını dile getirdiklerini söyleyen Kolçak, bu doğrultuda yürütülen politikalarda akan kardeş kanının durdurulması ve sürecin kalıcı barışa evrilmesi için mücadele verdiklerini savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.