Beşiktaş 2-4 Rio Ave

Beşiktaş 2-4 Rio Ave

Avrupa'daki temsilcilerimizden Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda normal süresi 1-1 biten maçta Rio Ave'ye penaltı atışlarında 4-2 kaybederek Avrupa Ligi'ne veda etti.

Beşiktaş Vodafone Park’ta ağırladığı Portekiz ekibi Rio Ave’ye normal süresi 1-1 biten maçta seri penaltı atışlarında kaybederek UEFA Avrupa Ligi macerasına son verdi. Maçta 1-0 öne geçen siyah beyazlılar 85’te Bruno Moreira’nın golüne engel olamadı. Uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Temsilcimizde Larin ve Welinton üst üste 2 penaltıyı kaçırdı. Rio Ave 4 atışta ağları bularak play-off’a yükselen taraf oldu.

İŞTE MAÇTAN DAKİKALAR…

Beşiktaş 15’inci dakikada Necip Uysal’ın asistinde Güven Yalçın’ın golüyle Rio Ave karşısında 1-0 öne geçti. Necip’in sağdan güzel ortasına arka direkte iyi yükselen Güven, Beşiktaş’ı Rio Ave karşısında öne geçirdi.

34’üncü dakikada Beşiktaş’ın geliştirdiği atakta Dorukhan Toköz’ün şutu direkten döndü.

Beşiktaş 43’te yine Güven Yalçın ile gole çok yaklaştı. Siyah beyazlıların golü bulduğu pozisyonda olduğu gibi sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahası içinde Güven Yalçın çok iyi vurdu ancak kaleci topu kurtarmayı başardı. Pozisyondaki tek fark bu kez ortayı açan Necip Uysal değil, Jermain Lens’ti.

İlk yarısı 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona eren mücadelede ikinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. Tura normal sürede çok yakın olan siyah beyazlılar skoru koruyamadı.

Rio Ave 85’inci dakikada Bruno Moreira’nın golüyle beraberliği yakaladı. Mane’nin sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içinde kafa vuruşu yapan Bruno durumu 1-1 yaptı.

Beşiktaş 90’ıncı dakikada Mensah ile yüzde yüzlük bir pozisyon harcadı. Ceza sahası içindeki net pozisyonda Mensah kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu direğe vurdu. Tecrübeli futbolcu daha müsait pozisyondaki Lens’e çıkarsa öne geçme fırsatı doğacaktı.

Avrupa mücadelesine UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda başlayan ve Yunanistan temsilcisi PAOK’a deplasmanda 3-1 mağlup olan Beşiktaş,

MONTERO FORMAYI GİYDİ

Beşiktaş’ta Rio Ave karşısında yeni transfer Francisco Montero, ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Beşiktaş’ta yardımcı antrenör Murat Şahin, Rio Ave karşısında kadroda büyük değişikliğe giderken bunlardan birisi de yeni transfer Montero oldu. Ligin ilk haftasındaki Trabzonspor deplasmanında lisans işlemleri yetişmediği için kadroya dahil edilemeyen Montero, sonraki hafta Antalyaspor karşısında yedek kulübesinde başlamış ancak forma şansı bulamamıştı. Murat Şahin, savunmada Welinton’un yanında 21 yaşındaki İspanyol stopere görev verdi.

GÖKHAN TÖRE 642 GÜN SONRA

Beşiktaş’ın transfer döneminde kadrosuna kattığı Gökhan Töre, 1 yıl 9 ay 2 gün sonra siyah-beyazlı formaya tekrardan kavuştu. Siyah-beyazlı ekipte kadroya dahil edilen Gökhan Töre, 642 gün sonra siyah-beyazlı formayla sahaya çıktı. Son olarak 2018-29 sezonunda oynanan Kasımpaşa mücadelesinde yer alan tecrübeli kanat oyuncusu, daha sonra kadro dışı bırakılmış ve sezon sonunda da takımdan ayrılmıştı.

SİYAH-BEYAZLILARDA 3 EKSİK

Beşiktaş’ta Rio Ave maçında 3 eksik bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte ağrıları sebebiyle takımla birlikte antrenmanlarda yer almayan Atiba Hutchinson ve idmanlarda yer alan ancak hazır durumda bulunmayan Kevin N’Koudou maç kadrosunda yer almadı. Rio Ave karşısında görev alamayan diğer bir isim ise işlemleri devam eden Josef de Souza oldu.

3 İSİM BU SEZON İLK KEZ FORMA GİYDİ

Siyah-beyazlı ekipte Rio Ave maçına 11’de başlayan 3 isim bu sezon ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Mücadeleye 11’de başlayan Utku Yuvakuran, Rıdvan Yılmaz ve Güven Yalçın’ın yanı sıra sakatlığını atlattıktan sonra Antalyaspor maçında sonradan oyuna dahil olan Adem Ljajic de ilk kez ilk 11’de görev aldı.

KAPTAN NECİP UYSAL

Beşiktaş’ta zorlu mücadeleye Necip Uysal, kaptan olarak çıktı. Siyah-beyazlı ekipte geçtiğimiz sezon kaptanlığı bırakan Necip Uysal, Atiba ve Vida’nın yokluğunda eski görevini üstlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.