Tekin; 'Beşiktaş'ta, 10 Aralık'çılarla Erdoğan Toprak'çıların savaşı var!'

Tekin; 'Beşiktaş'ta, 10 Aralık'çılarla Erdoğan Toprak'çıların savaşı var!'

Şehri İstanbul Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin köşe yazısında, Beşiktaş Belediyesi'nde yaşanan olayların perde arkasında, 10 Aralık'çılarla Erdoğan Toprak'çıların siyasi savaşın olduğunu yazdı.

İŞTE, MEHMET TEKİN'İN KÖŞE YAZISI

Basına düşen haberlerin bundan sonra da devam edeceği, CHP içerisindeki iktidar ve güç savaşlarının Beşiktaş Belediyesi ve Rıza Akpolat üzerinden yapılacağı ve bu savaşların da Beşiktaş Belediyesi’ne iş yapan müteahhitler üzerinden uygulanacağı iddia ediliyor.   

Rıza Akpolat, Bahçelievlerde siyaset yapmasına rağmen, Beşiktaş’a belediye başkan adayı gösterilmesi, CHP içerisindeki güç savaşlarının yaşanmasına neden olmuştu.

10 ARALIKÇILARLA ERDOĞAN TOPRAKÇILARIN MÜCADELESİ

CHP içerisindeki bu mücadele, Beşiktaş Belediye Meclis Üyeleri’nin belirlenmesinde de yaşanmıştı. 10 Aralık Hareketi ile Erdoğan Toprak’ın destekçileri arasında, meclis üyelerinin belirlenme sürecinde de liste savaşı yaşanmıştı.

CHP’YE MUHALEFET YİNE CHP’LİLERDEN GELDİ

Beşiktaş Belediye Başkanlığı için Erdoğan Toprak’ın istediği aday olan Rıza Akpolat belirlenmişti. Ama mecliste hakimiyet kurulamamıştı. Beşiktaş Belediye Meclisi, CHP’deki parti içi güç savaşının ve çekişmelerin yaşanacağı bir alan haline geldi.

Öyle ki, Beşiktaş Belediye Meclisi’nde Ak Parti’nin yapmadığı muhalefeti CHP’li meclis üyeleri yapmaya başladı. Rıza Akpolat’ın her hamlesi ve yaptığı icraatları eleştiri konusu oldu. Bu muhalefet aleni olarak yapılmıyordu. Dolaylı olarak taşeronlar kullanılarak yapılıyordu.

Akpolat’ın dışarıdan kimsenin bilme ihtimali olmayan her hamlesi anında duyulur ve CHP’ye muhalif olan basında haber olmaya başladı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ İÇİN İSTİFA RESTİ ÇEKİLMİŞTİ

Beşiktaş Belediyesi’nde yaşanan bu olayların bitmeyeceği ve artarakta devam edeceği iddia ediliyor. Buna en büyük gerekçe olarak ta, Beşiktaş Belediyesi için başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan olaylar gösteriliyor.

Bu süreçte, 10 Aralık Hareketi ile Erdoğan Toprak ekibi karşı karşıya gelmişti. Erdoğan Toprak, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için istediği aday olan Rıza Akpolat’ın aday gösterilmemesi halinde istifa restini ortaya koymuştu.

Bu reste karşılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için ismi gündeme dahi olmayan Rıza Akpolat’ı aday göstermişti.

Yaşanan bu olaylardan sonra, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da, ‘Eğer bu işler istifa ile oluyorsa bende istifa ederim’ restini çekmesine kadar gitmişti.

Tüm bu, restleşmeler Beşiktaş Belediye Başkanlığı için yaşanmıştı. Beşiktaş’ta yaşanan bu olayların perde arkasında, CHP içerisinde yaşanan güç savaşlarının sonucunda yaşandığı iddialarına neden oldu.

RIZA AKPOLAT’IN ÇABALARINI BOŞA ÇIKARDILAR

Rıza Akpolat Beşiktaş Belediye Başkanı olduktan sonra, yaşanan bu çekişmelere son vermek için tüm tarafları barıştırmak ve CHP içerisinde yaşanan çekişmelere son vermek için çaba gösterdi.

Akpolat, kendisine karşı olanlar başta olmak üzere, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istek ve beklentilerini, herhangi bir talimat ve istek olmamasına rağmen karşılamaya çalıştı.

Rıza Akpolat’ın bu gayret ve çabaları, CHP içerisindeki güç odaklarını yine rahatsız etti. Parti içerisindeki tüm hesapların Rıza Akpolat üzerinden yapılmasına engel olamadı.

RIZA AKPOLAT’A TUZAK KURDULAR

CHP içerisindeki bu çekişmeleri de, yine CHP’li gözüken müteahhitler üzerinden hesaplaşma yoluna gittiler. Bu müteahhitler Rıza Akpolat’ın evini Beşiktaş’a taşıması gerektiğini dikte ettirdiler. Bu da Rıza Akpolat’a kurulan bir tuzaktı. Bu müteahhitler, Beşiktaş’ın en gözde yerinden bir yer buldular ve Rıza Akpolat’ın buraya taşınmasını sağladılar. Sonra da, aynı kişiler bu olayı Ak Parti’ye yakın medyada haber yapılmasını sağladılar.

RIZA AKPOLAT’A TUZAĞI MÜTEAHHİTLER KURDU

Öyle ki, Rıza Akpolat’ın taşındığı yerin tepki çekeceği bilinmesine rağmen, bir şekilde o eve taşınmasına neden oldular. Akabinde de, o evi ve kirasını kimsenin bilme şansı olmamasına rağmen, bunu ulusal basına taşıyanlar yine o müteahhitler oldu. Bunu fırsat bilen ulusal basında, manşetlik bir haber olmamasına rağmen manşetten haber yaptılar. Buradaki amaç, Rıza Akpolat’ın önceliklerini ve dengesini bozmaktı.

AMAÇ, CHP’NİN ÖNCELİKLERİNİ ENGELLEMEK

Bu rant çetelerinin ikinci amaçları ise , Rıza Akpolat’ın bu durumunda faydalanmak olacak. CHP Genel Merkezi’nin hedeflediği ve Rıza Akpolat’ın öncelik verdiği yerler olan, Beyoğlu, Kağıthane ve Gaziosmanpaşa ilçelerine verilen destekleri engelleyerek, CHP’deki iktidar savaşını yine Rıza Akpolat üzerinden yapılacağı iddia ediliyor.

RIZA AKPOLAT’A, AK PARTİ’Yİ HEDEF GÖSTERECEKLER

Bu rant çeteleri, Rıza Akpolat’ı, Ak Parti’nin üst düzey yeklilerinden bilgi aldıklarını, yapılan bu haberlerin Rıza Akpolat’ın Beyoğlu, Kağıthane ve Gaziosmanpa ilçelerine yaptığı desteklerden dolayı olduğunu iddia ederek yine Rıza Akpolat’ı tuzağa çekmeye çalışacaklar.

Beşiktaş’taki bu parti içi çekişmelere müdahale edilmediği takdirde, haber yaptırılmakla kalınmayarak, suç duyurusunda bulunularak, Beşiktaş Belediye Başkanı’nın görevden alınması sağlanmak olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.