Birleşmiş Milletler gibi izci kampı

Birleşmiş Milletler gibi izci kampı

Esenlerli izciler, Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Tesisleri’nde yaptığı kış kampında 15 ülkeden 32 yabancı izciyi ağırladı.

Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Tesisleri’nde hem kış kampı yaptı, hem de izcilik eğitimi aldı. 175 izcinin katıldığı kamp, izciliğin yerinde öğrenilmesine de katkı sağladı. Temel izcilik bilgileri, düğüm çeşitleri, ateş çeşitleri ve izci marşları gibi temel bilgiler ile izciliğin amacını ve metodunu da kavrama fırsatı bulan izciler; ok atma, badminton, atıcılık, dağcılık gibi sportif faaliyetler ile ilgili eğitim de aldılar.

15 farklı ülkeden gelen 32 kişilik yabancı izci grubu da, Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün misafiri oldu. Kampa katılan öğrenciler, “Kampımız,  Birleşmiş Milletler kampı gibi. Çok farklı ülkelerden öğrenciler var. Yeni yeni kültürler tanıdık. Farklı ülkelerden arkadaşlar edindik” şeklinde konuştular. Kazakistan, Moğolistan, Fildişi Sahilleri, Mali, Togo, Madagaskar gibi 15 farklı ülkeden gelen izciler, kampta eğlenceli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Kazak izcilerin kamp ateşinde oynadıkları skeçler ve Fildişi Sahili’nden gelen izcilerin sergiledikleri eğlenceli danslar, kampa ayrı bir hava kattı. En yakın zamanda kampa tekrar gelmekten memnuniyet duyacaklarını belirten yabancı izciler, tekrar buluşmak dileğiyle kamptan ayrıldılar.  Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Feyzullah Sert ve kulüp izcileri kamp bitiminde, desteklerinden ve katkılarından dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya da teşekkürlerini ilettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.