“Birlikte Yürüyoruz” Başakşehir basın lansmanı yapıldı

“Birlikte Yürüyoruz” Başakşehir basın lansmanı yapıldı

Başakşehir Belediyesi, Beyazay Derneği’nin düzenlediği “Birlikte Yürüyoruz” sosyal sorumluluk projesinin, ilçe etkinlikleri basın lansmanı ile başladı. Başkan Mevlüt Uysal ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın katıldığı lansmanda konuş

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği basın toplantısı ile Başakşehir etabı başlayan proje,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordineli olarak yürütülüyor.
 
Amaç farkındalık oluşturmak
 
Düzenlenen etkinliklerle toplumun engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmayı hedefleyen projenin ayrıntılarını veren Başkan Lokman Ayva desteklerinden ötürü Başakşehir Belediye başkanı ve ekibine teşekkür etti. Başkan Ayva “Bu ülkede engellilerle ilgili sorunları konuşamadığımız dönemler oldu. Çok şükür ki belediyelerimiz bu işe gönül verdi. Başakşehir ilçesinde ki engelliler belediyemiz evinden alıp, hastaneye götürüyor. Oturdukları evlerin girişini onlara uygun hale getiriyor, yollarını düzenliyor. Keşke bu çalışmalar Türkiye geneline yayılsa daha mutlu bir toplum oluruz” dedi.
 
“Sadece kanun çıkartmak sorunları çözmüyor”
Toplumda ki engelli olmayan insanlarla engellileri bir araya getirmek için bu kampanyayı düzenlediklerini dile getiren Başkan Ayva “Sadece kanun çıkartmak sorunları çözmüyor. Hala engelli çocuğu okula almak istemeyen müdürlerimiz var. Toplumda engelli bilincini geliştirmek gerekiyor. Bu nedenle araştırmalar yaptık, engelli olmayan insanların engellilerin yaşamını tanımadığı ortaya çıkınca “Birlikte yürüyoruz” kampanyası başlattık” dedi.
 
“Başakşehir’li öğrenciler Fati ile tanışacak”
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva Başakşehir’de kampanya kapsamında yapılacak etkinlikleri de anlattı “İlçemiz de STK’lara kampanyamızı anlatacağız. İlçe okullarında ki öğrencileri “Fati” ile tanıştıracağız. İnternet üzerinden veli, öğretmenlere eğitimler vereceğiz. AVM’lerde sohbetler gerçekleştirecek, yürüyüşler yapacağız” dedi.
 
“Engelleri aşmak için vatandaşın desteği şart”
Hasırlı restaurantta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Engelleri aşmak için belediyenin çalışması tek başına yeterli olmaz, vatandaşımızın bilinçlenmesi ve çalışmalara destek vermesi şart. İlçemizde engelleri kaldırmak için pek çok çalışma yaptık. Özürlü masamızı kurarak, engellilerimizi kayıt altına aldık. Engelli vatandaşımız belediyede kendisi gibi engelli bir çalışanları görünce mutlu oldu. Ruhsat verirken standartlara uygun olmasına dikkat ediyoruz. Yolarımızı görme engellilere kılavuz olabilmesi için hissedilebilir yüzey uygulamaları yapıyoruz.  Gerçekleştirdiğimiz kampanyada ve çalışmalarımızda toplum bilincini oluşturmak için siz basın mensuplarının desteği gerekiyor” dedi.

“Birlikte yürüyoruz” engellilerle barışma projesidir
Kampanyayı destekleyen beyazay derneğine, başkanına ve basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Mevlüt Uysal “Birlikte yürüyoruz” kampanyası sosyal barış için atılmış bir adımdır, toplumsal bir açılımdır. “Birlikte yürüyoruz” engellilerle barışma projesidir” dedi.

Proje, Türkiye geneline de yayılacak
Pilot ilçe olarak seçilen Başakşehir, Esenler ve Üsküdar ilçelerinde yürütülecek kampanya üç yılı kapsayacak. Çalışma daha sonra Türkiye geneline yayılarak devam ettirilecek. Proje kapsamında;  576 adet konferans, 4.320 saatlik eğitim, okullara yönelik 12 yarışma, yaz kampları, çizgi filmler, belgeseller ve film gösterimleri yer alacak. Kampanyanın yüzü olan görme engelli “Fati” çizgi film karakterinin maceraları üzerinden devam edecek proje toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturmaya çalışılacak.
 
 “Birlikte Yürüyoruz” projesi, toplumda engelsizlere yönelik proje olması ile de Avrupa genelinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak için düzenlenen kampanya ölçülebilir özelliği de taşıyor. Toplumda %5 lik değişimi hedefleyen kampanyada altı aylık periyotlarla ölçümler yapılarak çalışmanın başarısı takip edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.