Bremen'den Üsküdar'a koşacak

Bremen'den Üsküdar'a koşacak

Katıldığı maratonlarla Bremen'in simgelerinden biri haline gelen Elazığ doğumlu sporcu Emin da Silva, Bremen'den İstanbul'a üç ayda koşmaya hazırlanıyor.

Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan maraton koşucusu Emin da Silva, Nisan-Haziran aylarında Avrupa'dan Asya'ya koşacak. Almanya'nın Bremen kentinde başlayacak maratonu İstanbul Üsküdar'da son bulacak. Kültürlerarası diyaloğa dikkat çekmek, gençlere sporu sevdirmek amacıyla koşacak olan Emin de Silva, koşu boyunca 8 ülkeden keçecek.

2787 KİLOMETRE KOŞACAK 

Da Silva soy adını evlendiği Brezilyalı eşinden alan ve bunu değiştirmeyen Elazığ doğumlu Emin da Silva maratonuna 6 Nisan 2013'te başlayacak. Toplam 2787 kilometre koşacak olan Türk maratoncu Haziran ayında Türkiye'de olacak. 2 ay 6 gün sürmesi beklenen maratona sıkı bir programla hazırlanan da Silva koşu boyunca 8 ülkeden geçecek. da Silva her gün 42 kilometre yol katedecek.

BREMEN'İN SİMGELERİNDEN OLDU
 

Son yıllarda katıldığı büyük maratonlarla ismini duyuran ve Bremen'de sevilen sporculardan biri olan Emin da Silva, maratonun çok zorlu olacağını söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerdeki büyük maratonlara katıldığını, hem Almanya'yı, hem de Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil ettiğini dile getiren da Silva, "Bu koşu benim için çok önemli. 6 ay önce hazırlıklara başladım. Bremenliler bana çok büyük destek veriyor. Bu maratonla kültürlerarası diyaloğa dikkat çekmek istiyorum. Koşuya Werder Bremen statyumundan başlayacağım. Şimdiden maratonun reklamını yapmaya başladım. İyi sponsorlara ihtiyacım var. Bana sponsor olanlar pişman olmazlar" diye konuştu. Emin da Silva geçen yıl 11 saat bandta koşarak bir rekora da imza attığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.