Bu haftaki konuk Necip Fazıl Mahallesiydi

Bu haftaki konuk Necip Fazıl Mahallesiydi

Sultanbeyli mMahalle toplantılarında bu haftaki konuk Necip Fazıl Mahallesi oldu. Mahalle sakinleri fikirlerini Başkan Keskin’e ve ekibine iletme imkânı buldu.

Başkan Keskin’in bir süre önce başlattığı mahalle toplantıları devam ediyor. Emlak İstimlak Müdürü Ramazan Şeker’in sorumlu olduğu Necip Fazıl Mahallesi toplantısına çok sayıda mahalle sakini katıldı. Yapılan istişare toplantısıyla vatandaşlar Başkan Keskin ve ekibine sorunlarını aktardı.

Emlak İstimlak Müdürü Şaban Şeker yaptığı açılış konuşmasında toplantının amacı hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. “Sizlerin dertlerini, sorunlarını dinlemek için buradayız” diyen Şeker, “Başkanımız halka daha iyi hizmet götürebilmek için birim müdürleri olan bizleri her mahalleye karşı sorumlu kıldı” dedi.

Konuşmasına ilçede yapılan çalışmaları aktararak başlayan Keskin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana öncesinde bahsetmiş olduğumuz bütün konuları hayata geçirdik” dedi. TEM bağlantı yollarıyla ilçeye gelen yatırımların altını çizen Keskin, “Değişim ve gelişim bundan sonra hız kazandı” dedi. İlçeye birçok kamu yatırımının yapıldığına değinen Keskin, “Hükümet konağımız, kültür merkezlerimiz, askerlik şubemiz, okullarımız bunların başında geliyor” dedi. Sultanbeyli’nin okul alanı konusunda yaşadığı sıkıntıya rağmen eğitim yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Keskin, “Biz bunu engel olarak görmedik, şu an İstanbul’da en çok okul yapılan ilçelerin başında geliyoruz. Bunu, diğer yapmış olduğumuz eğitim yatırımlarıyla taçlandırıyoruz” dedi. Daha önce Sultanbeyli’nin sınav başarı çıtasını artırmak için SBS 1001 Eğitim Destek Projesi’nin hayata geçtiğini ifade eden Keskin, “Şimdi ise öğrencilerimize SUGEM ile ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz” dedi.

Altyapı çalışmalarına da değinen Keskin, “Bu konuda diğer kurumlarla ortaklaşa çalışıyoruz” dedi. İlçede yapılan ıslah çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Keskin, “İlçemizde bulunan dereler tek tek ıslah ediliyor” dedi.

“Ulaşımda Devrim Yaşadık”

Toplu ulaşımda, Sultanbeyli’de göreve geldiğimizden bu güne mevcut rakamlarda yaklaşık beş kat artış oldu” diyen Keskin, yeni ulaşım hatlarının açıldığına değindi. Daha iyi bir hizmet sunabilmek adına İETT ile görüşmeleri sürdürdüklerinin altını çizen Keskin, “Sultanbeyli için en çok metroyu önemsiyoruz” dedi.

Bu çalışmalar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Keskin, üçüncü köprü projesinden bahsetti. Sultanbeyli’nin hızlı tren, üçüncü köprü, metro gibi projelerin tam ortasında kaldığını ifade eden Başkan Keskin, “Gelişmekte olan bir ilçeyiz. Bu projelerin hayata geçmesiyle Sultanbeyli’’nin konumu giderek önem kazanacak.” dedi. “İlçeye gelen yatırımlara baktığımızda ulaşımın ne kadar etkili olduğunu net bir şekilde görebiliriz” diyen Keskin, en fazla merak konusu olan mülkiyet meselesi için ”Bu konudaki bütün çabamız kimsenin mağdur olmaması yönündedir.” dedi. 2B fiyatlarının aşağı çekilmesi için meclise bir önerge verildiğini ifade eden Keskin, halk arasında konuşulan fiyatların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Her platformda Sultanbeyli’de var olan mülkiyet sorununu dile getirdiklerinin altını çizen Keskin, “Başbakanımız ve ilgili bakanlarımız da bize destek veriyor” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ise, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ekibinin tek amacının ilçe halkına hizmet etmek odluğunun altını çizerek, “Başkanımız ilçe menfaatlerini ön planda tutuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş da Sultanbeyli için elinden gelen desteği veriyor” dedi.

Sultanbeyli’de toplantıların konusunun artık değiştiğini ifade eden Sevinç, “Eskiden ilçe sakinleri sadece asfalt ve altyapı sorardı, artık bu sorulmuyor. Soruların değişmesi ilçede yapılan çalışmaların kalitesini gösteriyor” dedi. Programa AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özlem Öztekin Vural da katıldı ve Sultanbeyli’deki gelişimin vatandaşların desteğiyle hız kazanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.