Bukleleriniz herkesi kıskandırsın

Bukleleriniz herkesi kıskandırsın

Herkesi kıskandıran buklelere sahip olmanız için özel bakım ipuçları

Kıvırcık saçları olanlar iyi bilir; onlarla baş etmek sanıldığından çok daha zordur. Elektriklenmeyen, bakımlı görünen, parlak buklelere sahip olmak için kıvırcık saçlara her daim iyi bakmak gerekir. Doğru şampuan, doğru saç kremi, doğru bakım malzemelerini kullanmak önemlidir. Evoria, herkesi kıskandıran buklelere sahip olmanız için kıvırcık saçlara özel bakım ipuçları sunuyor. 


Yıkarken önce saç kremi, sonra şampuan kullanın
Genellikle saç yıkamada önce şampuan sonra saç kremi kullanılır. Evoria, kıvırcık saçlar için tam tersini öneriyor. Kıvırcık saçlara sahip olanlar, saçlarını yıkarken saçlarını iyice ıslattıktan sonra diplerine değmeyecek şekilde kremlemelidirler. Yaklaşık iki dakika bekleyip bol suyla durulamalılar. Ardından saçları birbirine karıştırmadan, nazik hareketlerle şampuanlamalılar. Bu sayede kıvırcık saçlar daha kolay taranacak ve elektriklenmeyecektir. Kıvırcık saçlar için ideal saç yıkama aralığını ise bir gün. Saçları bir gün arayla yıkamak; saç sağlığını korumak ve kolay şekillendirmek için idealdir.
 
Bitki özlü şampuanları tercih edin
Kıvırcık saç temizliği için mutlaka besleyici ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler tercih edilmelidir. Kuru, yağlı ya da normal yapıya sahip saçların her biri için özel üretilmiş şampuanlar seçilmeli ve bunları kullanmak alışkanlık haline getirilmelidir. Özellikle, kıvırcık saçlar için, içeriğindeki zenginleştirilmiş bitki özleri sayesinde kıvırcık ve dalgalı saçları yıpranmaya karşı koruyan ve elektriklenmeyi azaltarak pürüzsüzleştiren şampuanlar tercih edilmelidir. Bitki özlü şampuanlar, saçları temizlerken buklelerin sağlıklı ve güzel olması için gerekli yoğun bakımı sağlar. 
 
Durulama suyu soğuk olmalı
Şampuanlanmış saçı durulamak için kullanılan suyun soğuk olması, saçların parlak ve yumuşak olmasını sağlar. Soğuk su; saçın en üst katmanını kaplar ve elektriklenmesini önler. Aynı şekilde, saçları hafif nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra finali, soğuk hava tutarak yapmak da faydalı olacaktır. Saçı tamamen kurutmak da çok önemli. Çünkü saçlarda nem kalırsa,  fazladan kıvırcıklaşmaya sebep olacak ve saçın doğal görüntüsünü bozacaktır.
 
Tüm bunları yaptıktan sonra, saçların kalıcı bir şekilde dalgalı durması ve daha parlak görünmesi için saçlara maşa uygulanabilir.  Kurutulan saçların parça parça maşaya sarıp birkaç saniye bekletilmsi, daha yumuşak ve düzgün bir görüntü için yeterli olacaktır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.